Kampioenen De Salamander seizoen 2021/2022 bekend

Castricum – Tijdens de algemene ledenvergadering op 29 april zijn bij zeevisvereniging De Salamander de strandviskampioenen van seizoen 2021/2022 gehuldigd. In een lang seizoen van vijftien wedstrijden ontstond een zeer enerverende competitie, die tot het einde toe spannend bleef.

Hielke Boomsma is eerste geworden met 20 punten (totaal 30.28 meter vis). Tweede is Sjaak Tessel met 63 punten (totaal 19.26 meter vis) en Willem Olbers eindigde als derde met 100 punten (totaal 11.83 meter vis). Tevens waren er prijzen voor de grootste rondvis (een paling van maar liefst 70 centimeter, gevangen door Piet Roos) en voor de grootste platvis (een bot van 40 centimeter, gevangen door Kees-Jan Castricum). Tijdens de ledenvergadering is Piet Roos uitgeroepen tot Lid van Verdienste vanwege zijn enorme inzet gedurende meer dan tien jaar voor De Salamander.

Planning

Weer of geen weer, de wedstrijden gaan bij De Salamander altijd door. De ene wedstrijd veel vis en de andere wat minder, maar genieten is het voor de deelnemers altijd. Het gaat uiteindelijk om het samen vissen en lekker buiten zijn. En na de wedstrijd natuurlijk – onder het genot van een natte versnapering – sterke verhalen met een flinke dosis visserslatijn vertellen in de kantine op sportpark Wouterland. Mocht u ook een keertje vrijblijvend mee willen vissen, kom dan gerust langs. De wedstrijden vóór de vakantieperiode zijn op 2 en 22 mei, 5 en 19 juni van 09.00 tot 12.00 uur. In de zomer zijn vier zomeravondwedstrijden gepland op vrijdagavond van 19.30 tot 22.30 uur op 1,15, 29 juli, en 12 augustus.

De Salamander heeft een eigen gedeelte op het strand om boten te kunnen stallen (tussen Sports at Sea en restaurant Deining). Heeft u een boot en wilt u lid worden, vul dan op www.zeevisvereniging-de-salamander.nl het contactformulier in. (Foto: aangeleverd)