Kampioenen bij FC Castricum

Castricum – Zaterdagochtend 16 maart; JO11-1 van FC Castricum speelt tegen Heiloo HSV JO11-2 (Lars was er niet bij). Niet zomaar een wedstrijd: de winnaar mag zich kampioen van de tweede klasse noemen. HSV staat eerste in de competitie en FCC tweede: het gaat er dus om spannen!

Na het fluitsignaal van spelbegeleider Harm-Jan is de wedstrijd begonnen. FCC gaat vliegend van start, al in de vijfde minuut schiet Daan van afstand op doel: perfect met kracht in de kruising, goal! Enkele minuten later geeft Floris een voorzet op Oghuz. Oghuz schiet en… oh bijna. Het overwicht van FCC blijft dit eerste kwart sterk met strakke passen van Yaro, waardoor de bal moeilijk te onderscheppen is. Daar waar HSV een aanval inzet, treffen ze de ijzersterke verdediging van Noah en Thijs, met als achtervang rots in de branding keeper Yoep.

Het tweede kwart start met een spannende aanval van HSV, waar een gevaarlijke corner uit voort komt maar… geen doelpunt! Quinn onderneemt een doelpoging en Leon vecht een duel uit in de verdediging. Na een uitval van HSV komt de redding van Yoep. Dan gaat FCC weer in de aanval waarbij Sabri, Oghuz en Daan mooi samenspel laten zien. En dan, een tikkie opzij vanaf links door Oghuz gevolgd door een pracht goal van Sabri; 2-0! Leon haalt de vaart uit aanvallen door de tegenstander uit zijn loop te halen. Thijs neemt het over van Leon en pakt de bal met gemak af. HSV wordt gevaarlijker en het wordt meer een gevecht. HSV krijgt vlak bij doel een vrije trap, wat geen tegendoelpunt oplevert door een redding van Yoep.

Het laatste kwart is aangebroken. HSV komt met de eerste actie en Noah pakt de bal heel tactisch af. Dan weer HSV met een snelle actie en een mooi schot op doel, maar deze gaat over. Dan schiet Yoep de bal meteen naar voren, Oghuz neemt aan, dribbelt drie spelers voorbij, schiet en… scoort! 3-0! Maar de FCC-keeper roept terecht ‘we zijn er nog niet, alert blijven’ en Leon laat inderdaad wat strak verdedigingswerk zien. Er volgen twee doelpogingen van Floris, beide afgestopt door de prima keeper van HSV.

Dan breekt HSV onverwacht en snel door de verdediging heen en scoort. HSV ruikt nu kansen en zet een eindspurt in. Er volgt een volgende doelpoging waarbij Yoep de bal maar net vast weet te houden. Dan is het weer even aan HSV met een mooie voorzet van Noah die goed aangenomen wordt door Sabri waardoor de keeper van HSV in actie moet komen. Het gaat nu over-en weer, HSV is feller en sterker in de aanval, maar FCC laat zich niet zomaar aan de kant schuiven. Daan komt heel dicht bij een vierde doelpunt terwijl Yoep zijn team blijft motiveren: ‘Nog even alles geven!’

Daan geeft een mooie voorzet van rechtsvoor, gevolgd door een prachtschot van Quinn. Maar de keeper maakt een prachtduik en weet de bal uit de lucht te plukken. Het blijft 3-1. Een overwinning die de jongens vol overgave vieren in de kantine, met een lekker patatje. Wij zijn klaar voor de volgende fase! (Foto: aangeleverd)