Kabouters in de Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – In de Tuin van Kapitein Rommel zijn weer sporen van kabouters gezien. Een kabouterwaslijntje, platgelegen gras, een deurtje in de grote boom en heus ook een keer een kabouterhondenkeuteltje. Ieder jaar komen ze weer een periode in de tuin. In de herfstvakantie (12 t/m 16 oktober) kunnen jonge kinderen samen met één volwassen begeleider per twee kinderen naar de tuin komen om de speurtocht te doen.

Door de COVID-19-perikelen is de speurtocht dit jaar iets anders, zodat de regels van het RIVM gehandhaafd kunnen worden. Kinderen met coronagerelateerde klachten als hoesten, niezen en keelpijn, dienen thuis te blijven. Alle bezoekers dienen zich vooraf aan te melden. Per tijdvak kunnen maximaal dertig kinderen deelnemen. Het aanmelden kan op www.tuinvankapiteinrommel.nl door een aantal keuzemomenten aan te geven. Na aanmelding ontvangt men binnen 24 uur bericht. Het kabouterpad is enkel ‘s middags open in twee groepen: 12.00 tot 14.00 uur en 14.15 tot 16.15 uur. Bezoekers die op de fiets komen, dienen hun rijwiel te parkeren aan de overzijde van de weg, bij het station.

De binnenkomst is aan de kant van de Stationsweg via de brug. Als de bel luidt, dient men de tuin via de achteruitgang  (Dorpsstraat) te verlaten om ruimte te maken voor de volgende groep. In de tuin dient iedereen uiteraard anderhalve meter afstand tot de andere bezoekers te houden. Bij de fietsenstalling zijn twee kassa’s, de toegangsprijs bedraagt 3 euro. Het bedrag dient contant en bij voorkeur gepast te worden voldaan. Het ontsmetten van de handen bij binnenkomst is verplicht. Consumpties zijn buiten te koop, pinnen is hier mogelijk. Ook de bekende kabouterpannenkoekjes ontbreken uiteraard niet. Ze zijn verkrijgbaar voor 1 euro. Tot ziens bij het Kabouterpad en vriendelijke groeten van de kabouters! (Foto: aangeleverd)