Kaas van het brood bij Meervogels

Akersloot – Een zondag vol vertrouwen op sportpark De Cloppenburch: zou Meervogels ’31 1 al op de voorlaatste speeldag onbereikbaar zijn voor concurrent Koedijk of zou het nog een week in spanning moeten blijven zitten?

Door Nico Adrichem

In het eerste half uur was het duidelijk dat er nog wat spanning op de benen zat bij onze geelzwarten en dat we moeilijk in ons spel kwamen. FC Purmerend startte zwak, maar onze aanvallende lijn was niet bij machte om dat af te straffen en zodoende bleef de stand 0-0. Pas het laatste kwartier voor rust leek het besef door te dringen bij onze favorieten dat Purmerend een te nemen horde was in onze kampioensrace. Een regen van kansen daalde neer in het strafschopgebied van de Purmerenders, maar pas in minuut 43 wist Jelle van der Eng het net te doen bollen met een krul vanaf links: 1-0. De rust was daar en daarmee ook de gedachte dat het goed zou komen, ook al was de marge minimaal.

Tweede helft

Toen ook vlak na rust een strafschop werd afgedwongen door Lex Broertjes en opnieuw Jelle van der Eng zijn handtekening zette onder een treffer, leek de klus geklaard. In de minuten daarna was de 3-0 dichtbij, maar kansen voor Lex Broertjes en Tom Adrichem werden niet omgezet in een bevrijdende goal. In de 68e minuut was daar opeens de ommekeer: een onnodig weggegeven vrije trap leverde Purmerend de 2-1 op en een minuut later leverde een daverende knal bijna de gelijkmaker op, maar de dwarsligger stond dat in de weg. Purmerend rook echter bloed en zag dat diepe ballen pompen de geelzwarten in de problemen bracht (iets wat in het verleden ondenkbaar was) en elk vrije trap of corner bracht ons in het nauw. En jawel, in de 82e minuut kopte de centrumspits warempel de 2-2 binnen.

Dat Meervogels er daarna nog een slotoffensief uitperste mag duidelijk zijn, maar het geloof en de finesse ontbrak en de 2-2 was uiteindelijk een eindresultaat waarmee we het moesten doen. Natuurlijk was er contact met Hollandia T, waar concurrent Koedijk de strijd mee aanbond en daar gaf de stand na 90 minuten 1-1 aan. Zo schoten beide ploegen er niet veel mee op en zal de beslissing vallen op de laatste speeldag. Daar wacht Meervogels ’31 een bijzonder lastige uitwedstrijd in Egmond aan den Hoef tegen Zeevogels, dat een periode overneemt van de kampioen. Of wij dat zijn, valt nog te bezien: het moet beter dan de afgelopen weken en er is maar één devies: winnen is genoeg voor de titel.