Kaartverkoop welkomstshow Sinterklaas gaat van start

Castricum – In menig huishouden begint de spanning al langzaam te stijgen, want over enkele weken is het zo ver: Sinterklaas komt weer naar Nederland! Als zijn reis over zee goed verloopt, zal hij op 18 november voet aan wal zetten in de stad Gorinchem. Nog diezelfde dag reist hij door naar Castricum, omdat hij weet dat hier veel kinderen uitkijken naar zijn komst. Om 13.30 uur wordt de goedheiligman verwacht bij winkelcentrum Geesterduin. Hij zal daar arriveren in een open koets, voortgetrokken door prachtige Friese paarden.

Rondrit en show

Na een bezoek aan het winkelcentrum start de rondrit door de dorpskern. De Sint zal zich daarbij laten vergezellen door maar liefst vijftig pieten. Evenals vorig jaar zullen er ook speciale glutenvrije pieten zijn, met strooigoed dat geen gluten bevat. Via de Geesterduinweg, C.F. Smeetslaan, Prins Beatrixstraat, Torenstraat, Pernéstraat, Geelvinckstraat en Burgemeester Mooijstraat trekt de stoet naar de Dorpsstraat, om uiteindelijk te eindigen bij de R.K. St.-Pancratiuskerk. Hier zijn Sinterklaas en zijn pieten te gast bij een spectaculaire show vol verrassingen. Natuurlijk is burgemeester Karen Heerschop aanwezig om hen officieel welkom te heten. En wat doet die grote doos toch op het podium? Wie heeft die daar neergezet en wat zou erin zitten? Spannend!

Kaartverkoop

De show wordt twee keer opgevoerd (om 15.00 en 16.30 uur) en is geschikt voor alle leeftijden. Kaarten voor deze show zijn uitsluitend verkrijgbaar in de voorverkoop. Op 1 en 4 november staat hiervoor van 13.00 tot 15.00 uur een kraampje in winkelcentrum Geesterduin. Op 8 november is clubMariz (Dorpsstraat 72) van 13.00 tot 15.00 uur geopend voor de verkoop van kaarten en op 11 november van 10.00 tot 12.00 uur. De kaarten kosten 2 euro per stuk. Meer weten over de intocht van Sinterklaas in Castricum? Ga naar www.sinterklaascastricum.nl voor alle informatie.

Op de foto:
De intocht van Sinterklaas in 2022. (Archieffoto: Henk de Reus)