Juichzone op Camping Bakkum tijdens halve marathon Egmond

Bakkum – Moedig de lopers van de NN Egmond Halve Marathon aan vanuit de Juichzone op Camping Bakkum. Vele leden van Atletiekvereniging Castricum verschijnen aan de start van deze halve marathon. Makkelijk parkeren, veel sfeer door de gezellige muziek en men wordt op de hoogte gehouden van de lopers onderweg. Iedereen is welkom om mee te juichen.

Op zondag 12 januari 2020 vindt de NN Egmond Halve Marathon plaats. De Juichzone op Camping Bakkum is al bijna een traditie. Dit jaar loopt voor de vijfde keer het parcours over het terrein van de camping. De Juichzone wordt samen met Atletiek Vereniging Castricum georganiseerd om de vele lopers een hart onder de riem te steken nadat zij het zware stuk over het strand hebben gehad. Ook dit jaar wordt er weer een feestje gevierd op het terrein van de camping. Met warme chocolademelk, glühwein en broodjes rookworst wordt de innerlijke mens verwarmd terwijl men staat mee te deinen op de muziek van DJ Sweet Le Freak.

Veel supporters zullen aanwezig zijn om leden van Atletiekvereniging Castricum aan te moedigen. Marathonloper Michel Butter is hun beroemdste lid en behoort tot de Nederlandse top. Bo Ummels lijkt de beste papieren te hebben voor de winst bij de Nederlandse dames. Zij traint in Castricum bij Team Distance Runners. De atletiekvereniging heeft een speciale trainingsgroep die sinds september getraind heeft voor de NN Halve Marathon van Egmond. Want ook zij kijken uit naar de gezellige doorkomst in de Juichzone. De eerste wedstrijdlopers worden tussen 12.30 en 12.45 uur verwacht. Het feestje begint al om 12.00 uur, wie het eerst komt, heeft het beste uitzicht. Om 14.30 uur zijn de lopers allemaal voorbijgekomen. Er zijn genoeg parkeerplaatsen, op de fiets komen is nog makkelijker.

Kidsrun op Camping Bakkum
Topatleten in spé kunnen óók terecht op Camping Bakkum; zondag om 11.00 uur start daar namelijk een mini marathon die gedeeltelijk over het parcours van de halve marathon gaat. Kinderen tussen 4 en 13 jaar kunnen meedoen. De te lopen afstand is 1000 meter en voor iedere deelnemer is er een fraaie herinneringsmedaille. Inschrijven kan zondagochtend – uiterlijk tot 10.30 uur – ter plaatse op de camping. (foto: aangeleverd)