Juf Carla veertig jaar in het onderwijs

Castricum – Donderdag werd juf Carla Riethorst, directeur van de Juliana van Stolbergschool, in het zonnetje gezet vanwege 40 jaar in het onderwijs. Ze kreeg een warm onthaal met zelfgemaakte slingers, een cadeau en taart. Met de hele school werd het schoollied gezongen om stil te staan bij dit heugelijke feit.

Veertig jaar geleden startte Carla met haar 21 jaar op de Vondelschool in Heiloo met een groep van 38 leerlingen in de toen nog vijfde klas. Daarna heeft ze vele jaren in de eerste klas lesgegeven. Na een fusie ontstond de Springschans waar Carla alle groepen heeft gedraaid voordat ze waarnemend directeur werd.

In 2007 werd ze echt directeur op de basisschool waar ze zelf haar schoolloopbaan als leerling is begonnen, de Juliana van Stolbergschool in Castricum. Nu alweer 11 jaar verder ervaart ze daar nog steeds een inspirerende omgeving. “Het zit ‘m voor mij in de manier hoe de kinderen met elkaar omgaan, het enthousiasme en de professionaliteit van het team en de betrokken ouders”, aldus de jubilaris.

Op woensdag 21 maart is er een open dag van 9.00 uur tot 12.00 uur op de Juliana van Stolbergschool.