Jubileumconcert Kleinkoor Castricum

Castricm – Kleinkoor Castricum bestaat 40 jaar en heeft voor dit feestelijke concert werken gekozen met als thema ‘Rondje Oostzee’, de landen rondom de Oostzee dus. Alle landen komen aan bod en dat houdt in dat er, behalve in het Duits, Engels en Latijn, ook in het Deens, Zweeds, Pools en Russisch gezongen wordt. Een primeur voor het koor.

Hoogtepunten uit de koorliteratuur komen langs, zoals Bogoroditse Devo, een Ave Maria van Rachmaninov en Pater Noster van Vasks. Ook zingt het koor volksliedjes, kleine juweeltjes die spreken over de natuur en de liefde. Een heel ander geluid is te horen als het koor Duitse muziek uit de jaren 30 van de vorige eeuw zingt. Kurt Weill en Hanns Eisler schreven muziek met een boodschap, over onrecht en onmenselijkheid, over mensen op de vlucht. Een moment van bezinning brengt de muziek van Arvo Pärt, te horen, zowel vocaal als op piano.

Wim van Bokhorst begeleidt deze reis met zijn teksten en ideeën. Daarnaast wordt het koor ondersteund door Corinne Moerbeek op piano en zingt Liesbeth Brinkman twee liederen van Kurt Weill. De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Ellen Verburgt. Ze speelt ook twee prachtige werken van Arvo Pärt op piano.

Dit concert vindt plaats op zondag 8 maart in de Dorpskerk aan het Kerkpad 1 in Castricum. Aanvang 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur.

(Foto: aangeleverd)