JPTeens schitterde als nooit tevoren…

Castricum – Wat een week…! Acht waanzinnige voorstellingen heeft de musicalgroep van het Jac. P. Thijsse College onlangs neergezet in hun eigen JPTheater. Zowel de cast als crew van Donna’s Dagboek kijkt voldaan en trots terug. De 32 leerlingen (van brugklas tot en met 6 vwo) hebben een geweldige prestatie van hoog niveau neergezet.

Het publiek was laaiend enthousiast, kon amper stil zitten en zong sommige liedjes zelfs mee. Na afloop, wanneer de cast de rode loper betrad, werd nogmaals luid geapplaudisseerd door het in totaal meer dan 1400  man tellende publiek. ,,Er was oog voor elk detail, scènes werden erg goed en geloofwaardig gespeeld, de dansen waren strak en de meerstemmige zang door het ensemble klonk als een warm bad waarover gesoleerd kon worden door de vele solisten.’’ Een andere bezoeker vertelde: ,,Dit gaat het niveau van een schoolmusical ver te boven, wat professioneel. Zonde dat het ze niet de grotere theaters in kunnen met deze voorstelling en dat het beperkt blijft tot de omgebouwde aula van school, want veel meer mensen moet dit zien!’’

Tranen

De laatste voorstelling wordt altijd voorafgegaan door vele tranen, bij zowel de cast als crew. Dankwoorden worden uitgesproken. Een aantal leerlingen doet eindexamen en neemt definitief afscheid van JPTeens, waar de gehele groep zich als een familie voelt omdat je samen naar hetzelfde doel werkt. ,,Dank voor alle kansen die jullie (crew) gegeven hebben, dankzij jullie ben ik veel zekerder geworden en durf ik te zijn wie ik ben’’, aldus één van de afzwaaiende JPTeeners. In september worden wederom audities gehouden, want iedere leerling dient opnieuw auditie te doen om een plekje te bemachtigen. Welke voorstelling het dan gaat het worden, houdt het AT nog even geheim. In april zal er weer een JPTeens productie op de planken staan. Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes door op Instagram het account @jpteensonstage te volgen. (Foto’s: aangeleverd)