JPTeens on Stage brengt ‘Beauty and the Beast’

Castricum – Musicalgroep JPTeens on Stage van het Jac. P. Thijsse College zet dit jaar een eigen versie van de Disney-musical ‘Beauty and the Beast’ neer. Een groep van 45 scholieren heeft zich in de afgelopen periode beziggehouden met het voorbereiden van deze theaterproductie. Eerder bracht JPTeens on Stage al eigen versies van onder meer Shrek, Tarz on Stage, SISTERs in ACTion, De Magische Nanny en Donna’s Dagboek.

Uit Castricum doen onder andere Thomas (15) en Babette (13) mee aan de productie. Maar wat houdt meedoen nou eigenlijk in? Babette vertelt: ,,Op maandag hebben we zangrepetitie en op vrijdag spelrepetitie. Het is hard werken, maar supergezellig! Er is altijd een goede sfeer en je maakt superveel nieuwe vrienden!’’ Thomas – vierdejaars lid van de groep – speelt één van de rollen in de show: ,,In de afgelopen vier jaar heb ik heel veel ervaring opgedaan met spel, dans en spelen voor

een groot publiek. Dit jaar mag ik Gaston spelen, de ‘knappe’, egoïstische en norse man uit het dorp. Er gaat veel tijd zitten in het repeteren maar dat is het honderd procent waard, omdat je samen met een geweldige groep bezig bent met een fantastische productie.’’ De hele groep heeft ontzettend veel zin in de voorstellingen op 5 en 6 april in het Kennemer Theater in Beverwijk. Op woensdag zijn er voorstellingen om 15.00 en 20.00 uur, op donderdag alleen om 20.00 uur. Kaarten kosten tussen 10 en 15 euro en zijn via www.kennemertheater.nl te bestellen. (Foto: aangeleverd)