Joop van de Wijst overtreft zichzelf bij BVC/WIK

Castricum – Na wekenlang afwezigheid konden de leden van Biljartvereniging Castricum vorige week eindelijk weer eens hun keu ter hand nemen om de degens te kruisen in de spelsoorten libre en driebanden. Voor de meeste leden was het toch weer even wennen, met als gevolg dat er geen grote prestaties op het groene laken behaald werden.

Een positieve uitzondering was op de eerste speelavond van dit jaar te noteren voor Joop van de Wijst in zijn libre-partij tegen Ferry van Gennip. Beide spelers gingen prima van start en hielden elkaar tot aan de tiende beurt aardig in evenwicht, maar terwijl Joop doorging met het maken van mooie series (onder meer een serie van 10, vier series van 6 en drie series van 5 caramboles) kon Ferry dit tempo niet volgen. Toen de kruitdampen waren opgestegen kon Joop tevreden terugkijken op een uitzonderlijke prestatie, want de partij eindigde voor hem met een winstpercentage van 96% en de daarbij behorende 20 wedstrijdpunten. Voor Ferry werd de nederlaag wat zoeter, want hij had zijn benodigde aantallen caramboles gehaald en was content met de 10 winstpunten.

Voor Ruud Schoenmaker en Hans Kooiman is de avond ook positief verlopen, want beiden speelden een spannende partij tegen elkaar, waarin Hans als overwinnaar uit de bus kwam en de partij afsloot met een winstpercentage van 22% en de 12 wedstrijdpunten. Voor Ruud konden 10 wedstrijdpunten worden bijgeschreven. De spelers in de spelsoort driebanden konden deze avond geen potten breken, waardoor de resultaten onder het normale niveau bleven.

Stand Libre: 1. Jan Tunteler met 116 punten, 2. Joop van de Wijst met 103 punten en 3. Jaap de Boer met 101 punten. Stand 3 Banden: 1. Gert Lute met 107 punten, 2. Cees Burgmeijer met 106 punten en 3. Jörgen Bolten met 80 punten.

(Foto: Pixabay)