Jongeren Antonius blij met ingeleverde fietsen

Castricum – In deze krant van twee weken geleden deed Amber Hulsken van jongerenwerk Stichting Welzijn Castricum een oproep om gebruikte fietsen in te leveren voor een samenwerkingsproject tussen Welzijn en Horizon Jeugdzorg. Dat resulteerde in de ontvangst van veertien fietsen, waardoor jongeren van Antonius een bezoek kunnen brengen aan Discovery.

Hans Boot

Anderhalve maand geleden is er een mooi samenwerkingsverband ontstaan tussen het jongerenwerk (Stichting Welzijn Castricum) en Antonius (Horizon Jeugdzorg) in Bakkum. Jongerenwerker Amber Hulsken licht toe wat er is gebeurd: ,,Omdat het jongerencentrum Discovery dicht moest voor de reguliere bezoekers in verband met de coronacrisis, kwam er ineens ruimte voor een nieuwe doelgroep in Castricum. Dat zijn de jongeren met gedragsproblemen die geplaatst zijn in de JeugdzorgPlus instelling Antonius en die door de crisis in sommige gevallen niet meer op verlof kunnen. Hierdoor raken zij in een isolement. Deze jongeren staan echter ingeschreven op één adres en daarom is het wel mogelijk dat ze Discovery bezoeken, waar ze even weg zijn van de groep en hun verhaal kwijt kunnen bij de jongerenwerkers.”

Fietsenproject

Amber legt vervolgens uit tegen welk probleem men opliep: ,,De jongeren konden op grond van de coronamaatregelen niet per auto worden vervoerd vanuit Bakkum naar ons centrum aan de Dorpsstraat. Daarom hebben wij een oproep in De Castricummer geplaatst voor gebruikte fietsen. De reacties waren absoluut geweldig, want de teller staat inmiddels op veertien. Nu kunnen de jongeren naar ons toe komen op de fiets, waar ze bovendien zelf defecte fietsen opknappen. Van het Steunfonds Jeugdzorg Noord Holland kregen we voor ons fietsenproject een mooi bedrag, waarmee we bij de rijwielzaak aan de Mient met een flinke korting goed gereedschap konden aanschaffen.”

Tot slot laat Amber weten: ,,Ook na de coronacrisis, wanneer de reguliere bezoekers weer welkom zijn, blijven we twee extra middagen open voor de jongeren van Antonius. Zij willen samen met het jongerenwerk hierbij alle gulle gevers heel hartelijk bedanken!” (Foto: Corné Bot)