Jonge spelertjes FC Castricum voetballen in AFAS Trainingscomplex

Castricum/Alkmaar – Herfstvakantie, lekker voetballen en kennismaken met AZ en het AFAS Trainingscomplex. Voor negen FC Castricum-spelertjes van negen jaar uit JO9-1, JO10-2 en JO11-2 kon dat op 18 oktober. AZ nodigt elk jaar in de herfstvakantie 9-jarigen uit van clubs die een samenwerking hebben met de AZ Voetbalschool voor een toernooi. Ook FC Castricum mocht er bij zijn.

Aangekomen op het trainingscomplex was er tijd om de XXL-tafelvoetbaltafel in de kantine uit te proberen, groot genoeg om met zijn achten aan te spelen. Daarna was het zoeken naar de indoor hal, waar werd gemeten hoe hard de kinderen dertig meter konden renden. Ze waren zo snel dat de groep binnen no-time weer verder kon naar de volgende activiteit: het maken van een professionele teamfoto. Daarna was het tijd voor datgeen waarvoor ze gekomen waren: voetbal! Op weg naar het veld liepen ze langs de drie keepers van het eerste van AZ, die druk aan het trainen waren. De wedstrijden waren op de zonovergoten kunstgras velden van AZ. FC Castricum speelde op het hoofdveld, direct vóór de tribune. En ze werden begeleid door een échte scheidsrechter, in tenue!

Tasje vol lekkers

De spelertjes gaven alles en renden de longen uit hun lijf. Voor de JO10 en -9-jongens was het voor het eerst dat ze op een half in plaats van een kwart veld speelden; ze moesten heel wat meters maken. Hun begeleiders zagen veel mooie acties van ze en ze scoorden een paar hard bevochten goals. Maar de tegenstand was groot en ze konden helaas geen van de wedstrijden de winst binnenhalen. De teleurstelling duurde gelukkig maar even. In het zonnetje op de tribune hebben ze nog de finale gekeken, die dik gewonnen werd door SV Bloemendaal, gevolgd door de prijsuitreiking. Alle jongens kregen een tasje vol met lekkers van hoofdsponsor Vomar. En je zou denken dat ze daarmee heerlijk rustig op de achterbank zaten op de terugweg, maar nee. Met een auto vol popcorn en blije jongetjes kwam de groep weer in Castricum aan. (Foto’s: aangeleverd)