Joepie de poepie

Het gebeurt niet iedere dag dat een bekende Nederlander meewerkt aan de afscheidsmusical. Natuurlijk duurt het wel nog even voordat de leerlingen van groep 8 van de Juliana van Stolbergschool afscheid nemen, maar toch zijn de voorbereidingen al in volle gang. Zo kregen de leerlingen bezoek van Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem, om een scène op te nemen die onderdeel is van de afscheidsmusical.

De ‘Film van Ome Willem’ is dan wel een televisieprogramma dat in de jaren ‘80 heel populair was, maar dankzij herhalingen en een meester die superfan is, is Ome Willem bekend bij de leerlingen van de Juliana van Stolbergschool.

Ome Willem vertelde, naast het opnemen van de scène, over zijn leven. De leerlingen konden vragen stellen en natuurlijk liet Edwin zien hoe je met drumstokken op je hoofd kon slaan achter een drumstel en hoe je ‘rappapa’ op z’n Ome Willems zegt. En na het wereldberoemde ‘wie lust er een broodje ………’ sloten de kinderen in stijl af met ‘deze vuist op deze vuist’. (Foto: aangeleverd)