Jill de Ruijter wint brons tijdens districtsfinale

Castricum – Met stralende gezichten betraden de turnsters van DOS Castricum in het afgelopen weekend het strijdtoneel van de districtsfinale. In sportpark Sloten (Amsterdam) verzamelden zich de topmeisjes uit Rayon Kennemerland om te schitteren tegen twee andere rayons. De eerste dag begon vol spanning voor DOS met Liz Wesker en Roos van Schagen in supplement 7. De adrenaline gierde door hun lijven, maar ze hielden de zenuwen onder controle. Roos trapte af met een vrijwel perfecte oefening op brug, een geweldig begin! Liz bewees haar kwaliteiten op balk en beide meiden wisten de wedstrijd stabiel af te ronden, met Liz op de 6e en Roos op de 10e plaats.

Ondertussen gaven Sophie Lee en Eefje Franken in baan 2 alles wat ze hadden in supplement 6. Sophie straalde op balk met een bijna foutloze oefening, echt een prestatie van finaleniveau! Ook Eefje liet zien waar ze voor staat met een krachtige vloeroefening. Helaas had Sophie wat pech op sprong en Eefje bij de brug, waardoor het podium buiten bereik bleef. Desondanks behaalden ze een respectabele 9e en 17e plaats. De dag werd afgesloten door Tessa Schermer in supplement E, waar elk klein foutje het verschil kan maken. Tessa opende sterk op balk met een foutloze oefening en stond na drie toestellen op de 2e plaats. Helaas verliep de brugoefening niet zoals gepland, maar Tessa eindigde toch op een knappe 10e plaats.

Tweede wedstrijddag

Zondag was het de beurt aan supplement 5, met Jill de Ruijter, Romy Zoon, Fleur Kolk, Miki Nim Klaassen en Bente Brakenhoff. Met moed en gezonde spanning begonnen ze aan de finale. Bente en Jill schitterden op de balk, met oefeningen zonder valpartijen! Radslagen, salto’s, alles kwam voorbij. Fleur scoorde het hoogste op de vloer, terwijl Miki en Romy indruk maakten op de brug. De spanning steeg tot het hoogtepunt toen bij de prijsuitreiking de naam van DOS Castricum klonk bij de derde plaats. Jill de Ruijter stapte naar voren en eindigde als derde in een groep van dertig deelnemers Wat een klasse!

Tot slot was het de beurt aan Iris Spil in categorie Jeugd supplement F. Met gezonde spanning begon ze aan haar sprong, gevolgd door een vlekkeloze brugoefening. Ondanks een val van de balk, liet ze op vloer zien wat ze in huis had. Iris eindigde als 17e, met mooie herinneringen aan een dag vol sportieve uitdagingen. Met trots en vol goede moed kijkt DOS terug op weer een prachtig seizoen. (Foto: Liesbeth Oonk)