JG1 FC Uitgeest in de Friends League

Gelukkig konden de spelers van FC Uitgeest JG1 dit weekeinde weer eens een lekker toernooi spelen. Een thuistoernooi nog wel en dat was te zien aan alle ouders en broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en zelfs juffen langs de kant. Leuk! Er waren drie teams naar Uitgeest gekomen:  KDO uit De Kwakel, NVC uit Naarden en HFC uit Haarlem. DIOS uit Nieuw-Vennep kampte helaas met veel zieke spelers dus zij konden niet komen en Amstelveen Heemraad probeerde het een keer in een andere poule. Drie wedstrijden van 20 minuten werden gespeeld met een korte (limonade)pauze.
De eerste wedstrijd speelden de jongens en meisjes van FC Uitgeest tegen KDO. Dit was een erg leuke wedstrijd, het ging mooi gelijk op maar gelukkig voor ons schoot Senna een bal uit de kluts zo het doel in. Een winstpartij. Na een paar minuten rust wachtte de volgende tegenstander al weer, NVC. Stond Mart de eerste wedstrijd  nog op doel, nu wilde Marlando graag het doel verdedigen. En dat deed hij heel goed! De spelers wilden deze wedstrijd ook winnen, dus gingen ver naar voren. Britt, Ties en Abdurrahim bleven voorin om zo te proberen een doelpunt te scoren. Middenvelders Rens, Bink en Gijs probeerden wel achterin te helpen, maar NVC was er vaak snel uit en kreeg zo veel kansen om te scoren. Met maar een doelpuntje verschil verloren de Uitgeesters deze partij. Het leuke van G-voetbal is dat als een team wat minder spelers heeft er meestal zonder problemen een kind van de tegenpartij graag bij het andere team invalt. Ook bij deze wedstrijd was dat het geval.

Na de limonadepauze was het tijd voor de laatste wedstrijd, tegen HFC. Na een snel doelpunt van HFC was het Mark die een schitterende rush over het veld maakte en ook nog mooi de keeper omspeelde: 1-1! In deze partij waren Dorina en Gian ontzettend goed op dreef, maar helaas was HFC net iets beter en verloren ze deze wedstrijd uiteindelijk toch nog.

Tot slot werden er nog penalty’s genomen, zodat ieder kind nog een extra kans had om een doelpunt te scoren. Het was een heerlijke voetbalmiddag. Op naar het volgende toernooi, ze hebben er nu al zin in!