Jeugdzorg Horizon donderdag in raadscommissie

Castricum – Over de gesloten jeugdzorg (JeugdzorgPlus) die door de stichting Horizon in voormalig kindertehuis Antonius in Bakkum wordt aangeboden, is de laatste tijd veel te doen. Onder andere naar aanleiding van een steekincident in juni bij het station, waarbij jongeren uit genoemde instelling waren betrokken, houdt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de gang van zaken in de gaten en heeft de kinderrechter haar zorgen over de veiligheid in Antonius uitgesproken.

Omdat het contract tussen Horizon en achttien gemeenten per 1 februari 2021 afloopt, hield CKenG op 24 september een themabijeenkomst, waaruit bleek dat er veel kritiek is op de huidige zorg. Ook werd geconcludeerd dat het wenselijk is dat de raad zich nog eens over dit onderwerp buigt voordat het college akkoord gaat met de verlenging van het bestaande contract. Inmiddels hebben zeventien colleges daarmee ingestemd en is Castricum de enige gemeente die daarover nog geen uitsluitsel heeft gegeven.

De raadscommissie over JeugdzorgPlus vindt op 22 oktober plaats van 21.00 tot 22.30 uur en is te volgen via Zoom en Radio Castricum 105 (zie: www.castricum.nl). Uiteraard is wethouder Jeugdzorg Ron de Haan bij deze vergadering aanwezig. Hij wilde hierover het volgende kwijt: ,,In commissies vernemen we waar partijen het over eens zijn en waar ze met elkaar verschillen. Wat ik belangrijk vind is dat de jeugdigen, die in dit geval bij Horizon verblijven, centraal staan.” (Tekst / Foto: Hans Boot)