Jeugdtrainster Nikki neemt afscheid van TC Bakkum

Bakkum – Nikki Hakkesteegt is gestopt als jeugdtrainster bij TC Bakkum. Tien jaar lang heeft ze jeugdleden de vaardigheden van het tennissen bijgebracht. Nu gaat ze verder als regiocoördinator aangepaste sporten.

Vorig maand organiseerde TC Bakkum op de eigen tennisvelden al een afscheidsevenement voor Nikki. Verdeeld over verschillende tijden hebben hieraan in totaal bijna honderd kinderen deelgenomen. Een ongelofelijke opkomst waaruit de waardering voor Nikki duidelijk naar voren is gekomen. Nikki heeft de afgelopen jaren honderden kinderen het plezier in tennis laten beleven met haar enthousiasme en inzet. TC Bakkum heeft al jaren circa tweehonderd jeugdleden en dit is mede haar verdienste.

Een aantal jaar geleden is Nikki gestart met het les geven aan een groepje kinderen met het syndroom van Down. Jarenlang kwam een jongetje zijn broers en zus aanmoedigen bij de wedstrijden en nu kon hij zelf ook tennisles krijgen van juf Nikki, samen met een paar vriendjes en vriendinnetjes! Op dat moment is de interesse van Nikki in het geven van tennisles aan kinderen met andere behoeften verder ontwikkeld en is ze ook les gaan geven aan rollers.

Nikki gaat nu aan de slag als regiocoördinator aangepaste sporten bij Team Sportservice in de regio Amstel- en Meerlanden. Ze wordt een spin in het web tussen mensen met een beperking, de sportaanbieders en ook gemeenten, zorginstellingen en dergelijke. Ze is in deze functie verantwoordelijk voor alles wat met aangepaste sporten te maken heeft. Een prachtige uitdaging die Nikki op het lijf is geschreven. Bij TC Bakkum blijft ze nog één avond in de week tennisles geven aan de senioren. (Foto: aangeleverd)