Jeugdleden jubilerend Vitesse’22 aanwezig bij debuut Peer Koopmeiners

Castricum/Alkmaar – Het feestjaar van voetbalvereniging Vitesse’22 uit Castricum neemt steeds mooiere vormen aan. Nadat in het begin van het seizoen alle teams en tegenstanders een heerlijke traktatie kregen was er zondag 17 oktober een evenement georganiseerd voor de jeugd. De jongste jeugd kon zich opmaken voor een wedstrijdbezoek in de Eredivisie, en wel bij AZ in Alkmaar.

In de ochtend stond de Brink in Castricum vol met verwachtingsvolle kinderen, die zeer enthousiast en stiekem een klein beetje nerveus waren voor het wedstrijdbezoek in Alkmaar. Met maar liefst 260 spelers en begeleiders stonden ze klaar om op pad te gaan. Voor vele kinderen was dit de eerste keer dat ze naar een echte wedstrijd gingen. Op de Brink stonden vier bussen klaar, om alle mensen in te vervoeren. Tijdens de wedstrijd was er gezorgd voor een snoeppakketje voor ieder jeugdlid, inclusief drinken. De wedstrijd zelf was er eentje om in te lijsten, het werd maar liefst 5-1 voor AZ. Dat was voor alle Vitessenaren echter niet het hoogtepunt van de middag, dat gebeurde in de 85e minuut.

Eerste minuten voor Peer

Terwijl de wedstrijd al in de tas zat, en de eindstand al grotendeels bepaald was, mocht Peer Koopmeiners zich opmaken voor zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Onder luid gejuich vanuit de vakken waar de Vitesse jeugd zat, kwam Peer het veld in. Nadat het laatste fluitsignaal geklonken had, en de spelers van AZ de ereronde voltooid hadden, kwam Peer Koopmeiners nog één keer het veld op, om met de Vitesse-vlag en de jeugdspelers op de foto te gaan. Het zorgde ervoor dat de jeugdleden een middag hadden om niet snel meer te vergeten.

Wilt u meer weten over het 100-jarig bestaan van Vitesse’22, en diens festiviteiten die er georganiseerd worden? Volg de club op Facebook en Instagram op account 100jaarvitesse22 of kijk op de website www.100jaarvitesse22.nl voor uitgebreide informatie. (Foto: aangeleverd)