Jeugdclubkampioenschappen Tennisvereniging Castricum groot succes

Castricum – De clubkampioenschappen voor de jeugd bij TVC werden dit jaar onder meestal zonnige weersomstandigheden gehouden op de buitenbanen van sportpark Berg en Bal. De wedstrijden vonden plaats van maandag 23 t/m zondag 29 augustus en alleen op de finaledag waren er af en toe wat buitjes. In tegenstelling tot vorig jaar werden de jeugdwedstrijden gedeeltelijk gecombineerd met die van de senioren, die op 26 augustus van start gingen. Zo konden ouders, opa’s en oma’s en verdere familie en vrienden in het weekend getuigen zijn en genieten van spannende wedstrijden tussen de verschillende jeugdleden.

De deelname van de jeugd aan dit kampioenschap had wat beter gekund, maar uiteindelijk is in alle ‘kleuren’ getennist. In de categorie ‘rood’ (tot 8 jaar) zijn Catalina Perez en Evi Vermeulen gelijk geëindigd en dus beiden winnaar. Bij ‘oranje’ (8-10 jaar) was Kees Houtenbos de sterkste en bij ‘groen’ (10-12 jaar) overduidelijk Tessa Schermer. Bij de jeugd (11-14 jaar) werd Danny Schut ongeslagen kampioen. Daar moest hij echter wel voor knokken tegen zijn broer Yari, Damien van der Valk en Koen van der Poel. De laatste speelde met Yari een bloedstollende finale dubbel tegen Danny en Thijs Mossing Holsteijn. Deze finale werd pas na drie tie-breaks in het voordeel van Danny en Thijs beslist. Niet zo goed dus voor het hart van de sterk meelevende ouders, opa’s en oma’s.

Jeugd 13-17 jaar

Bij de jeugd van 13-17 jaar was Julian Boot overtuigend de beste en daarmee clubkampioen jongens. Bij de meisjes werd Dinah Steevens verrassend maar verdiend jeugdkampioen. Beiden mochten de wisselbeker mee naar huis nemen. In de mix-dubbels werden prachtige wedstrijden gespeeld tussen de verschillende koppels en werden Julian en Sterre Arends uiteindelijk de winnaars. Al met al was het een boeiend en succesvol kampioenschap. Moge dit een stimulans zijn voor een grotere aanmelding van jeugdleden volgend jaar. (Foto: aangeleverd)