Jeugdatleten massaal naar Camping Bakkum

Castricum – De Kennemer Duincamping Bakkum is zaterdag 7 maart een belangrijk middelpunt van de Nederlandse jeugdatletiek. Op uitnodiging van de Atletiekunie organiseert AV Castricum op het terrein van de camping aan de Zeeweg namelijk de finale voor Noordwest Nederland van de jeugdcrosscompetitie 2019-2020. Bij deze wedstrijd staan maar liefst 1.200 jeugdatleten in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar aan de start. De deelnemers vertegenwoordigen 55 atletiekverenigingen, van Den Helder tot Veenendaal en van Woerden tot Lelystad. Ook AV Castricum zal met een flinke afvaardiging aan de start verschijnen, waaronder de talenten van TDR Jeugd.

Speciaal voor jeugdatleten wordt elke winter een crosscompetitie georganiseerd. Crosslopen zijn lopen over onverharde wegen. De beste atleten van de drie voorronden in de afgelopen maanden mogen op 7 maart de eindstrijd aangaan.

Verschillende afstanden

Om de atleten een zo gelijk mogelijke kans te geven, worden er in de jeugdatletiek heel wat categorieën onderscheiden. Dit betekent dat er maar liefst achttien keer een startschot zal klinken. De af te leggen afstanden variëren in lengte van 750 meter voor de allerjongste pupillen tot 5.000 meter voor de oudste junioren. Het volledige programma en tijdschema is te vinden op de website van AV Castricum (http://www.avcastricum.nl).

Start om 11.30 uur

Het programma op 7 maart gaat om 11.30 uur van start met de wedstrijd voor de jongens junioren A en B, de 16 tot en met 19-jarigen. Om 15.35 uur zal de wedstrijd met een loop over 1.500 meter voor de meisjes pupillen A2 worden afgesloten.

(Foto: aangeleverd)