Jeugdatleten massaal naar Camping Bakkum

Bakkum – Op zaterdag 14 januari organiseert AV Castricum op het terrein van Camping Bakkum aan de Zeeweg de tweede wedstrijd van de crosscompetitie 2022-2023 voor pupillen en junioren. De deelnemers, in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar, zijn afkomstig van ruim vijftien Noord-Hollandse verenigingen. Ook AV Castricum zal met een grote afvaardiging aan de start verschijnen, van ruim 100 pupillen en zo’n 65 junioren waaronder de talenten van TDR Jeugd.

Speciaal voor jeugdatleten wordt elke winter een crosscompetitie georganiseerd. Crosslopen zijn lopen over onverharde wegen. Met zijn glooiende terreinen leent Camping Bakkum zich bij uitstek voor dergelijke wedstrijden. Een serie van drie wedstrijden gevolgd door een finale moet duidelijk maken wie zich voor een jaar crosskampioen van het district Noord-Holland, Utrecht en Flevoland mag noemen. De finale staat op 11 maart op het programma, en wordt gehouden in Wieringerwerf.

Verschillende afstanden

Om de atleten allemaal een zo gelijk mogelijke kans te geven, worden in de jeugdatletiek heel wat categorieën onderscheiden. Dit betekent dat er maar liefst zeventien keer een startschot klinken zal. De af te leggen afstanden variëren in lengte van 750 meter voor de allerjongsten tot 4.000 meter voor de oudste junioren. De start en finish van alle afstanden vindt plaats tegenover Bakkums Hoeve, de groepsaccommodatie op de camping. Het programma gaat om 11.30 uur van start met de wedstrijd voor de jongens junioren A en B.

Even na 15.15 uur zal de wedstrijd met een loop over 1.250 meter voor de meisjes pupillen A worden afgesloten. Deelname aan de crosscompetitie is alleen via voorinschrijving mogelijk voor leden van atletiekverenigingen. Supporters en andere belangstellenden voor dit hardloopspektakel zijn van harte welkom. Toiletvoorziening en ook catering is aanwezig en de toegang is gratis. Starttijden en te lopen afstanden zijn op www.avcastricum.nl te vinden. (Foto: AV Castricum)