Jelle van der Eng leidt Meervogels naar broodnodige zege

Akersloot – Op een stormachtige zondag wisselende successen voor de geelzwarte Akersloters. Meervogels ’31 2 strijdt voor lijfsbehoud in de reserve-hoofdklasse en bond de strijd aan tegen middenmoter FC Abcoude 2. De roep om een spits wordt al luider en ook nu werd het een 0-1-verlies. Wie schiet deze reserves een keer naar drie punten?

Meervogels ’31 1 speelde een aantrekkelijke eerste helft tegen JVC uit Julianadorp, dat de laatste twee partijen overtuigend won van HSV en SVA, nummers 1 en 2. Al binnen een minuut had centrumverdediger Stijn Beentjes de 1-0 op de schoen, maar met kunst- en vliegwerk redde de JVC-goalie. Helaas was het een minuut later wel raak voor hen door een verkeerde inschatting achterin: 0-1. Dat was koren op de molen van de watervlugge JVC-aanvallers, die elke kans om om te schakelen naar een snelle counter aan konden grijpen. Halverwege helft 1 dan toch een prima aanval over meerdere schijven en Jelle van der Eng was het eindstation: 1-1 en een goede fase van Meervogels brak aan. Net op het moment dat Meervogels de wedstrijd echt in de hand nam, was daar toch zo’n razendsnelle uitval van JVC-kant en de 1-2 op het bord.

Tweede helft

Opvallend was dat de koppies niet naar beneden gingen en geelzwart rechtte de ruggen: Jens Verduijn kreeg een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar opnieuw Jelle van der Eng rondde fantastisch af, toen de scheidsrechter goed voordeel gaf. Zo ging een ieder geamuseerd de kantine in voor de rust en hoopte men op nog zo’n helft. Qua voetbalspel was die echter duidelijk minder, maar Meervogels liet zien dat de doordeweekse woorden van coach Huisman aan waren gekomen. Met haar op de tanden werden de duels aangegaan en dus ook vele gewonnen. Smaakmaker Jelle van der Eng drukte halverwege de tweede helft nog een keer fantastisch af en liet de JVC-goalie kansloos: 3-2.

Daarna moest de ploeg wat meer achteruit, maar gaf geen krimp en na 97 minuten was daar het verlossende fluitsignaal van arbiter Speerstra, die een lastig laatste kwartier kende. Een zege van het collectief, al krijgt Jelle van der Eng een pluim voor zijn hattrick. Ook een broodnodige zege, gezien de overige uitslagen in 2A. Op 7 april om 11.00 uur DCG 2 – Meervogels ’31 2 en om 14.00 uur LSVV 1 – Meervogels ’31 1.

Jelle van der Eng viert zijn 3-2. (Foto: Jacky Adrichem)