Jeff van Schie wint Tri-Beach Zwift Meetup

Castricum – Corona legt ons veel beperkingen op, maar sporters denken in kansen en wat kun je dus nog wél doen om je lekker uit te leven? Inderdaad; online in een virtuele wereld wedstrijden rijden op de dinsdagavond met behulp van de app Zwift. Patrick Kingma is hiermee enthousiast begonnen in oktober 2020, toen het te koud werd om ‘s avonds buiten te rijden. Al snel reden ongeveer veertig enthousiastelingen mee in de wedstrijdjes op dinsdagavond. Het is bizar hoe realistisch Zwift is opgezet en het lijkt dan ook net of je in het echt rondjes om de kerk aan het rijden bent en echt in de wedstrijd zit. Strak om 19.30 uur werd er gestart en was de strijd hevig in vijftien wedstrijden tot de eindstrijd afgelopen dinsdag op de Champs Elysees in Parijs.

Vier sprints gewonnen

In vijf rondjes en dus vijf sprints werd de finale gereden en was de spanning in de Top 3 om te snijden. Jeff van Schie bleek uiteindelijk de sterkste in de vijf sprints te zijn; hij won er vier en eindigde hierdoor op de eerste plek in het eindklassement. Jeff, crossfitter bij Crossfit Castricum, heeft zich enorm sterk ontwikkeld in de afgelopen maanden en is vanuit de achterhoede gegroeid naar de kop. Dat gold ook voor Fred Streefland; hij haakte een keer ‘boos’ af omdat hij het niet kon bijhouden, maar reed uiteindelijk mee in de kopgroep. Hét voorbeeld dat sport verbroedert en sociaal een belangrijke rol kan spelen, zeker in deze rare coronatijden.

Volgens seizoen

De groep kijkt al uit naar volgend seizoen. Ondanks de coronabeperkingen hebben ze toch samen kunnen sporten, strijden tot het uiterste en nieuwe contacten gelegd. Nu hopen ze vooral weer lekker naar buiten te kunnen en samen te sporten in de toekomst. Patrick hoopt volgend jaar weer op meer deelnemers, dus bel hem gerust! Sponsor Schilder Rob Karels zal ook weer meedoen en zorgen voor leuke prijzen. (Foto: aangeleverd)