Jazz rond de bevrijding

Limmer orkestleider Jan Molenaar (83, zie foto) gaat met klassiek zangeres Marianne Selleger, jazz-zangeres Jerney Kate en de 19 man sterke JM Bigband terug in de tijd. Op zondagmiddag 5 mei geven zij een twee uur durend concert in cultureel centrum Geesterhage in Castricum.
Jan Molenaar, is ‘in the mood’ met de komst van Marianne Selleger. Ze geniet bekendheid vanwege haar grote stembereik, ook buiten de klassieke stijl. Van ruige borststem, Italiaanse filmmuziek tot verfijnde liederen. Met Pasen de Sabbat Mater van Pergolesi tot een voor haar geschreven opera Lacrimae van Dirk Hooglandt. Met de JM Big Band kruipt ze ook in de huid van Vera Lynn.
Zangeres Jerney Kate is aan de oever van de rivier de Zaan geboren. Als lead- en backing-vocaliste is zij betrokken bij vele muzikale projecten; variërend van haar eigen werk met de coverband, tot jingles voor theaterproducties. Voor het concert met JM Bigband zal zij ‘On a clear day’ (2009) ten gehore brengen, afkomstig van haar vocal group ‘Cantantes’.
Met JM Big Band slaat Jan Molenaar een brug naar Glenn Miller. Het belooft een show te worden met onder andere de bekende titel ‘In the mood’. Ook de eindtune van de destijds verboden Engelse zender ‘SkyLiner’ zal niet ontbreken.
Een gevarieerde show met het thema ‘Jazz rond de bevrijding’ van 16.00 tot 18.30 uur in cultureel centrum Geesterhage (zaal Koningsduyn), Geesterduinweg 3 in Castricum. Zaal open: 15.30 uur. Toegang 20 euro. Voorverkoop per e-mail: janenwilleke@molenaar.com of info@geesterhage.nl (Foto: aangeleverd)