Jako Langeveld fietst van Rotterdam naar Groningen voor MS Research

Akersloot – Een groep vrienden stapt in het weekend van 24 en 25 juni op de pedalen om van Rotterdam naar Groningen te fietsen. In twee dagen tijd moet de afstand van 250 kilometer overbrugd worden. Het doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de slopende ziekte Multiple Sclerose (MS). Het initiatief komt van Jako Langeveld uit Akersloot.

In de gemeente Castricum is Jako Langeveld geen onbekende. Hij is eigenaar van technisch installatiebureau OIT en specialist op het gebied van laadpalen en warmtepompen. In zijn vrije tijd is Jako een fervent fietser, die het overbruggen van grote afstanden niet schuwt. Hij fietste al voor goede doelen als de CliniClowns en KWF Kankerbestrijding, maar toen hij vorig jaar september  de Stelvio in de Italiaanse Alpen beklom, besloot hij: ,,Dit ga ik volgend jaar niet meer doen.’’ Jako wilde zich gaan inzetten voor een ander doel, dat dichter bij hem staat. Hij vertelt: ,,Dit is dus een doel dat mij persoonlijk veel meer raakt. Bovendien heb ik zelf kinderen van 22 en 23 jaar oud. Dat is ongeveer de leeftijd waarop MS zich kan openbaren. Dat zet je wel aan het denken.’’

Onderzoeksteam

Jako kwam via de stichting MS Research in contact met onderzoekster Iris Jonkers. Het geld dat hij met de gesponsorde fietstocht bijeenbrengt, is bestemd voor het onderzoek dat zij met haar team in Groningen uitvoert. Vandaar dat de fietstocht in die stad zal eindigen. Leden van dat onderzoeksteam zullen vanaf Assen aansluiten om de laatste kilometers mee te fietsen. Inmiddels is speciale fietskleding voor het team ontworpen. Daarop prijken onder meer afbeeldingen van zenuwbanen, verwijzend naar de ziekte MS. Leden van de golfclub doneerden al een bedrag van 500 euro en bij Jumbo Uitgeest kunnen klanten hun statiegeldbonnen doneren aan deze actie. Wie zelf rechtstreeks geld wil schenken, kan hiervoor op de website www.inactievoorms.nl terecht. (Foto: aangeleverd)