Jaimie van Sikkelerus vijfde in eindstand Brits Supersport Kampioenschap

Akersloot – Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing Team is in de eindstand van het Brits Supersport Kampioenschap vijfde geworden. Het afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd op het programma in Brands Hatch. In verband met de hevige regenval op zaterdagochtend besloten Jaimie en het team om de eerste vrije training over te slaan. De tweede training was half nat en droog en verliep super. Op dit moeilijke circuit had hij gelijk een goede snelheid te pakken en zette hij een derde tijd op de klok.

Op zaterdagochtend was het droog en daarom ging Jaimie op slicks de kwalificatie in. Na verschillende snelle ronden zette Jaimie een vijfde tijd op de klok. Hij was hiermee slechts 0,2 seconde langzamer dan de snelste. Zaterdagmiddag was de sprintrace, die ingekort werd naar tien ronden. Deze beslissing werd genomen in verband met het slechte weer. De hemelpoort stond wijd open, waardoor er niet gereden kon worden. De start van de eerste manche viel iets tegen omdat Jaimie ingesloten werd.

Tijdens de eerste ronde maakte hij al een aantal plaatsen goed; hij klom op van de achtste naar de vijfde plaats. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder door. Na drie ronden had hij de derde plaats al in handen. Omdat de baan aan het opdrogen was en Jaimie met een zachtere afstelling reed, kon hij niet meer versnellen en moest hij de wedstrijd zo uitrijden. Jaimie was een paar keer bijna de controle kwijt, maar wist de wedstrijd toch op een hele nette vierde plaats uit te rijden.

Hoofdrace

Op zondag was de hoofdrace over zestien ronden. De start viel iets tegen maar tijdens de eerste ronde maakte Jaimie opnieuw veel plaatsen goed. Terwijl hij op de zesde plaats reed, kwamen in de derde ronde twee rijders vlak voor hem ten val. Om een crash te voorkomen moest Jaimie hard remmen. Het ging maar net goed en Jaimie verloor hierbij twee plaatsen. Na dit voorval had Jaimie even nodig om weer in zijn ritme te komen, maar na acht ronden had hij de vijfde plaats alweer in handen.

Vervolgens begon Jaimie het gat tot aan de rijder voor hem te dichten, maar hierbij gleed zijn voet telkens van de voetsteun af. Toen Jaimie in de aanval ging, miste hij de bocht en vloog het grind in. Hij wist de motor overeind te houden en sloot weer aan in het gevecht om de tiende plaats. Zijn voet bleef telkens van de voetsteun glijden en achteraf bleek dat Jaimie een steentje op zijn radiateur heeft gehad. Daardoor verloor zijn motor koelwater, dat op de zijkant van de motor lekte. Jaimie reed de wedstrijd uit op de tiende plaats.

In de eindstand van het kampioenschap is Jaimie op de vijfde plaats geëindigd. Jaimie en zijn team willen alle sponsors bedanken voor hun ondersteuning. (Foto: aangeleverd)