Jaimie van Sikkelerus scoort veel punten in Britse Donington

Akersloot – Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racingteam heeft tijdens de derde wedstrijd van het British Supersport Championship in Donington veel punten weten te behalen. Het circuit van Donington is de geliefde baan van Jaimie. Hier wist hij de eerste manche te winnen en kwam hij in de tweede manche op een vierde plaats over de finish.

Het weekend begon positief voor Jaimie, want in de kwalificatieronde wist hij zich te verzekeren van een vierde startpositie. Bij de start van de eerste manche kwam Jaimie goed weg, maar omdat er ook Suzuki GSXR 750-motoren mee mochten doen, die veel sterker zijn, verloor Jaimie een plaats. Jaimie had even tijd nodig om de verloren plaats terug te pakken, maar in de vierde ronde slaagde hij hierin en begon hij aan zijn opmars naar voren. Door een valpartij van de leider schoof Jaimie door naar de derde plaats. Vervolgens moest de tweede man eraan geloven en door een valpartij van de kopman kon Jaimie na een mooie strijd de wedstrijd winnend afsluiten.

Bij de start van de tweede manche viel Jaimie terug naar een zevende plaats en moest hij opnieuw alles geven om naar voren te komen. Door een valpartij van een rijder voor hem, waardoor Jaimie echt van het gas af moest, verloor hij opnieuw een positie. Hij bleef de hele wedstrijd knokken voor wat hij waard was en wist in de laatste ronde de vierde man te passeren.

De eerste en de vierde plaats in de manches leverden Jaimie veel punten op. Hij is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar de vierde plaats. Het verschil met de kopman is nog slechts negen punten. Over drie weken staat voor Jaimie de volgende wedstrijd op het programma in het Schotse Knockhill. (Foto: aangeleverd)