Jaimie van Sikkelerus pakt zijn eerste zege

Jaimie van Sikkelerus van Start Racing heeft in het Duitse Hockenheim zijn allereerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 weten te winnen. De rijder uit Akersloot nam in beide manches meteen het heft in handen en wist beide keren op gecontroleerde wijze naar de zege te rijden.

Onder goede weeromstandigheden ging de eerste manche van start. Jaimie kwam goed weg bij de start en reed aan de leiding in een kopgroep van vijf rijders. Jaimie reed een gecontroleerde wedstrijd en stond de koppositie niet meer af. Na 75% van de wedstrijd werd er code rood gegeven omdat er een andere rijder ten val was gekomen. Er kwam geen herstart waardoor Jaimie zijn eerste manche van het seizoen wist te winnen. Trots nam hij plaats op het hoogste schavot en was er op gebrand om ook in de tweede manche op zondag iets goeds te laten zien.

Met stralend weer ging de tweede manche van start. Jaimie was een klein beetje zenuwachtig want alle ogen waren op hem gericht. Na het uitvallen van de lichten nam hij meteen de koppositie in handen en begon al vrij snel weg te lopen bij de concurrentie. Iedere ronde liep hij ruim een seconde weg bij zijn achtervolgers en pakte ook in de tweede manche de volle winst. Foto: Kees Siroo.