Jaimie van Sikkelerus pakt zege in Donington

Akersloot/Donington – Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racingteam heeft in het Britse Donington de British Supersportwedstrijd weten te winnen. Met 2-1 in de races pakte de racer uit Akersloot zijn allereerste zege in deze competitie.

Op vrijdag stonden de trainingen op het programma, waarvan de tweede vanwege de hevige regenval werd afgelast. In de kwalificatie op zaterdag voelde Jaimie zich goed. De Yamaha stond op de juiste afstelling en Jaimie slaagde erin om in de laatste ronde de tweede tijd op de klok te zetten. In de eerste manche op zaterdagmiddag pakte Jaimie geen geweldige start. Hij kwam pas op een achtste plaats uit de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist hij tijdens de tweede ronde al door te stoten naar een vijfde plaats. Hij ging de strijd aan met de groep rijders voor hem en wisselde in iedere ronde van positie. Jaimie reed een sterke slotfase en kwam op zes honderdsten van een seconde achter de winnaar als tweede over de finish.

De thriller van het seizoen

Op zondag werd de tweede manche over zeventien ronden verreden. Door een valse start van twee andere rijders begon Jaimie ditmaal als vijfde aan de wedstrijd. Na vijf ronden was er een kopgroep van vier rijders die zich los reden van de rest van het deelnemersveld. In iedere ronde kwam er een andere leider over de finishlijn. Met nog vier ronden te gaan moest een rijder afhaken, waardoor Jaimie met nog twee andere rijders aan de slotfase van de wedstrijd begon. In iedere bocht wisselden ze van positie. Het liep uit op de thriller van seizoen 2022. Met z’n drieën kwamen ze binnen een halve seconde van elkaar de laatste twee bochten uit. Jaimie hield het hoofd koel en wist met een prachtige inhaalmanoeuvre de overwinning naar zich toe te trekken. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma in Brands Hatch in Engeland.