Jaimie van Sikkelerus pakt twee podiumplaatsen in Snetterton

Akersloot/Snetterton – Jaimie van Sikkelerus van MPM Routz Racing heeft tijdens de British Supersport wedstrijd in Snetterton twee podiumplaatsen weten te behalen. De coureur uit Akersloot was tijdens de vrije trainingen nog wat aan het zoeken naar het juiste gevoel op de baan. Wel voelde de motor gelijk goed aan en had het team de afstelling prima voor elkaar.

Na een aantal kleine aanpassingen door Kevin was Jaimie er klaar voor om de kwalificatie in te gaan. In de kwalificatie voelde het rijden goed en omdat Jaimie geen problemen had met de natte plekken op de baan wist hij zijn Yamaha R6 naar een tweede startplaats te rijden. Dit was voor Jaimie zijn beste kwalificatie positie tot nu toe. In de eerste twee secties op de baan was Jaimie erg sterk en het snelste, maar in de laatste sectie verloor hij toch wat tijd.

De wedstrijd

De eerste manche van de wedstrijd werd onder goede weersomstandigheden verreden. Jaimie pakte geen goede start en moest vanaf een zevende plaats terug naar voren zien te komen. Hij reed in een groepje, maar na zo’n vier ronden begonnen de eerste en tweede man weg te rijden bij dit groepje omdat er veel positiewisselingen waren. Omdat Jaimie al snel in zijn ritme kwam, wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Toen hij aankwam op een derde plaats begon hij snelle tijden neer te zetten en wist hij binnen drie ronden een gat van ruim vier seconden dicht te rijden op de tweede man. In de voorlaatste ronde kreeg hij de aansluiting bij de tweede man en ging in de aanval. Bij het vallen van de finishvlag nam hij de tweede plaats over en sloot de eerste manche dus af op een goede tweede plaats.

Tweede manche

In de tweede manche startte Jaimie vanaf de tweede plaats en wist nu een veel betere start te pakken. Op een vierde plaats reed hij in een groepje en sloeg na enkele ronden al een gat op zijn achtervolgers. Jaimie ging in de aanval en wist in het midden van de wedstrijd de derde plaats over te nemen. Op dat moment ontstond er een kopgroep van drie man. Met nog vijf ronden te gaan, begon Jaimie een paar foutjes te maken en kon het tempo niet volgen zonder risico’s te nemen. Omdat hij een voorsprong van acht seconden had op de vierde man, koos hij voor zekerheid en kwam op een nette derde plaats over de finish.

Volgende races

Twee podiumplaatsen in een weekend is een prachtige prestatie voor Jaimie en het hele team. Het team heeft geweldig werk verricht. Komende woensdag reist Jamie naar Oulton Park en daarna is het de beurt aan Donington Park. (Foto Henny Berno Stern)