Jade Wuurman op podium Ronde van Gelderland

Limmen/Beekbergen – De 13-jarige Jade Wuurman heeft zondag deelgenomen aan de wielerklassieker Going Dutch Ronde van Gelderland. Het evenement werd verreden in Beekbergen en zou een prachtige wielereditie worden voor de Nederlandse jeugd. De organisatie had een werkelijk prachtig parcours uitgetekend, waar alle facetten van de wielersport volledig tot hun recht zouden komen. Een omloop van 12 kilometer met daarin een aantal beklimmingen en een heuse gravelstrook van drie kilometer. Een parcours waarop alleen de sterksten overblijven.

Voor de uit Limmen afkomstige Jade Wuurman (meisjes categorie 6) was het even afwachten. Ze wist na het rare coronajaar niet hoe haar vorm zou zijn ten opzichte van haar concurrenten. Ze zou niet teleurgesteld worden. Na de neutralisatie explodeerde de koers onmiddellijk. De gravelstrook bleek dan ook de scherprechter en zorgde ervoor dat er meteen duidelijkheid was over de vorm van de dag. Jade Wuurman is een slowstarter. Ze moest alle zeilen bijzetten om in de eerste fase niet eraf gereden te worden.

Op karakter wist ze de eerste storm te overleven en naarmate de koers vorderde kwam Jade steeds meer op stoom. De gravelstrook en de klimmetjes eisten hun tol en de wedstrijd werd een waar slagveld. Tijdens de enerverende finale werd snoeihard gereden om de overwinning in deze wedstrijd met de gehele Nederlandse top. Jade Wuurman had in de finale nog voldoende over en leverde een supersprint af die haar een tweede plek zou opleveren in een prachtige, loodzware wedstrijd. (Foto: aangeleverd)