Jade Wuurman Nederlands kampioen omnium sprint

Limmen – Wielrenster Jade Wuurman (15) heeft zaterdag 12 de Nederlandse titel bij de nieuwelingen meisjes veroverd op het onderdeel omnium sprint. De Limmense behaalde in 2020 bij de jeugd de titel op hetzelfde onderdeel. De afgelopen twee jaar heeft de COVID-pandemie zijn weerslag gehad op het baanwielrennen. Desalniettemin is het aan wielervereniging Alcmaria Victrix te danken dat dit goed georganiseerde kampioenschap plaats kon vinden.

Het omnium sprint bestaat uit vier onderdelen: vliegende ronde (200 meter), de keirin, de scratch en de sprint. Jade Wuurman maakte een vliegende start. Ze raffelde de 200 meter af met een gemiddelde snelheid van 52km/u en won. Ook won ze vervolgens met overmacht de keirin. Zowel in de serie als in de finale van de keirin was ze de sterkste. Met een tweede plek op de scratch ging ze met een dikke voorsprong het laatste onderdeel in. Daar ging het echter nog bijna mis. In de serie van de sprint kwam ze ingesloten te zitten. Ze plaatste zich niet voor de finale van dit onderdeel. Gelukkig had ze alles nog in eigen hand, maar om kans te maken moest ze wel de kleine finale winnen. Het was dus alles of niets. In de laatste ronde katapulteerde ze zich uit het wiel van haar tegenstander en wist ze met een volle lengte te winnen. Ze werd vijfde in het laatste onderdeel en haalde daarmee de titel binnen. Tweede werd Indy van Velzen, met als Jade rijdend voor Talent Cycling. Esmee de Rijk van Wielervereniging Schijndel eindigde als derde. ((Foto: aangeleverd)