Jade Wuurman Nederlands Kampioen baan-teamsprint

Limmen – Jade Wuurman uit Limmen is zondag 24 november tijdens de Nederlandse kampioenschappen teamsprint en ploegachtervolging tweemaal op het podium geëindigd.

In de ochtend werd er eerst gestreden om de NK-titel op de ploegachtervolging. In het geweld van ‘cat 7’(jongens/meisjes 13 jaar) bleken Jade Wuurman en teammaatjes Collin Westbroek, Ilja  Bosschieter en Liam Witte in blakende vorm te verkeren. Na in de kwalificatie de tweede tijd te hebben gescoord, bleek ook in de finale race tussen de twee tijdssnelsten dat er helaas niet meer in zat dan een tweede plaats. Ondanks de lichte teleurstelling toch een mooie zilveren plak voor Jade Wuurman, Collin Westbroek, Ilja Bosschieter en Liam Witte.

In de middag werden de medailles om het NK-teamsprint vergeven. Jade Wuurman vormde een team samen met Maureen Abma (Wolvega), waarbij Maureen de eerste ronde voor haar rekening zou nemen en Jade vol de tweede ronde zou doortrekken hopende op succes. Met grote overmacht werd de snelste tijd neergezet in de kwalificatie en ook in de finale werden de tegenstanders verslagen. Dit resulteerde in een gouden medaille, een prachtig rood wit blauw truitje en het Wilhelmus voor de winnaars van het NK-teamsprint bij de meisjes (12/13 jaar).

(Foto: aangeleverd)