Jade en Jazz (7) te gast in tv-programma ‘Jill’

Foto boven:
De tweeling Jazz en Jade overhandigen de met Jill gemaakte hartjes aan juf Romy. (Foto: Henk de Reus)

Castricum – Tekenen, knutselen, mode en kokkerellen staan wekelijks centraal ik het tv-programma ‘Jill’. Enige tijd terug deed de presentatrice een oproep om samen iets te bakken voor een speciaal persoon. De tweeling Jade en Jazz gaven gehoor aan de oproep en werden uitgenodigd voor het programma. Het werd hun tv-debuut.

Door Henk de Reus

Jade en Jazz zitten in groep 4 van de Cuneraschool. Ze zijn helemaal weg van juf Romy. Door corona moeten zij hun juf al langere tijd missen. De tweeling kijkt altijd naar het programma ‘Jill’ en bedacht zich geen moment toen de presentatrice de oproep deed. Ze gaven aan dat ze graag met Jill iets lekkers wilden maken voor juf Romy. De programmaleiding vond het idee kennelijk zo leuk dat ze besloot om Jazz en Jade uit te nodigen.

Allerliefste juf

Juf Romy staat er goed op bij de tweeling. Jazz: ,,Juf Romy is de allerliefste en de allermooiste juf omdat ze nooit tegen de klas schreeuwt. Als ze boos is zie je dit niet aan haar, maar je gaat wel naar haar luisteren.” Menigeen zou wat last van zenuwen hebben als je voor het eerst op tv komt, maar hiervan was bij de tweeling geen sprake Jade: ,,Ik vond het niet spannend, maar wel super leuk!. Jill zei wel dat ze het zelf heel spannend vond.” Jazz vond het samen kneden het leukst aan het programma. Het mooist was het overhandigen van de zak snoep aan juf Romy. Jade: ,,Ze was zo blij dat ze bijna moest huilen”, vertelt Jade.

Verrast

Juf Romy laat de redactie weten dat ze compleet verrast was. ,,Ik werd door de schooldirecteur uit de klas gehaald en naar de lerarenkamer gebracht. Daar trof ik Jazz, Jade en hun moeder aan. Ze vertelden mij dat ze een verrassing voor mij hadden. Ik was compleet overdonderd. Ik heb altijd een goede klik met de meiden gehad, maar was eigenlijk na het vorige schooljaar hun juf niet meer. Het is dan toch wel bijzonder en lief dat ze mij in plaats van de huidige juf kozen. Ik kreeg gekleurde hartjes snoepjes van ze met teksten ‘Juf Romy’ en ‘Je bent lief’ erop. Het ontroerde me.”

Belevenis

Moeder Roxy vertelt dat de opnamen plaatsvonden op 11 december jl. ,,Het was wel vermoeiend voor de kinderen, want de opnamen duurden wel vijf uur. Ze kijken altijd naar het programma en zijn fan van Jill. Voor de kinderen was het een belevenis om Jill in het echt te ontmoeten. Ze werden als bekende sterren binnengehaald en mochten eerst zelf de studio verkennen. Dat was al een belevenis voor ze. Daarna zijn ze naar de kleedkamer van Jill gebracht waar ze samen met Jill in de make-up gingen. Ze kletsten vanaf het begin honderduit met Jill en het leek of ik niet meer bestond.”

De aflevering wordt uitgezonden op zaterdag 30 januari om 17.15 uur op NPO 3. De herhaling is op zaterdag 6 februari om 08.00 uur ’s ochtends, eveneens op NPO 3.

Jade en Jazz te gast in het programma ‘Jill’ (Foto: aangeleverd)