Jacobusschool in Akersloot wordt gezondheidscentrum

De gemeente Castricum verkoopt de Jacobusschool in Akersloot om er een gezondheidscentrum van te maken. Op 15 maart 2018 ondertekenden wethouder Wim Swart en directeur Eric Venghaus van Zorg Vastgoed Management (ZVM) de verkoopovereenkomst voor de voormalige school aan de Kerklaan 11. ,,Een historisch moment”, zegt de wethouder. ,,Na een langdurig proces, waarbij ook bewoners zijn betrokken, gaan we nu over tot ondertekening.’’

Zorg Vastgoed Management (ZVM) koopt het pand en geeft opdracht tot de verbouwing van de school tot een gezondheidscentrum. Marjoleine Markvoort, huisarts in Akersloot, huurt vervolgens het pand van ZVM.

In het historische deel van de school worden de huisarts, de apotheek en een fysiotherapeut gezamenlijk onder één dak gebracht. Het is de bedoeling dat de later aangebouwde schoolgebouwen worden gesloopt, zodat hier parkeerplaatsen voor bezoekers kunnen worden aangelegd.

,,Dit is een heel mooi plan. Het is voor Akersloot belangrijk dat zij een gezondheidscentrum met daarin verschillende disciplines krijgen. De huisarts komt ruimer te zitten en het is prettig voor de inwoners dat zij dichtbij huis terechtkunnen’’, aldus de wethouder.

Eerder was er al een inloopbijeenkomst en lagen de plannen ter inzage. De buurtbewoners hebben aangegeven dat ze het een goed plan vinden. Met hun wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Op de foto v.l.n.r. wethouder Wim Swart, huisarts Marjoleine Markvoort en directeur Eric Venghaus. (Foto: aangeleverd)