Jaarlijks techniektoernooi op Paulusburcht groot succes

Castricum – De week na de herfstvakantie was er meer bedrijvigheid dan normaal in de Paulusburcht. Alle klassen (groepen 1 tot en met 8) waren namelijk bezig met het maken van een waterbaan. Overal in het kindcentrum werd overlegd, ontworpen en geklust.

Alle waterbanen waren langer dan de vereiste 2,5 meter. Er waren zelfs exemplaren bij van 6 meter of langer! Ook op het gebied van creativiteit was het niveau hoog. De waterdichtheid van de banen was, ondanks uitvoerig testen, soms een probleem. Toch waren er banen bij die bijna geheel waterdicht waren. Al dat harde werken zag je terug op vrijdag 23 oktober, de finaledag van het techniektoernooi. Alle klassen werden door een heuse jury bezocht, aan wie de kinderen hun waterbaan konden laten zien en erover konden vertellen.

De jury bestond dit jaar uit twee ouders: Cornel en Ellen. Juf Paulien kwam speciaal voor het techniektoernooi en juf Inez was er ook bij. Er zaten ook kinderen uit de groepen 7 en 8 in de jury. Per klas kwamen vier juryleden kijken. Daarna volgde steevast een stevig overleg tussen de juryleden om te bepalen wie er met de prijs voor de creativiteit vandoor ging en welke klas de hoofdprijs won. Eigenlijk was de creativiteit zo hoog dat elke groep wel een prijs verdiende. De jury was dan ook zeer te spreken over het niveau van de waterbanen. Kortom een zeer geslaagd leerzaam evenement! (Foto: aangeleverd)