Intuïtief model-schilderen bij Perspectief

Castricum – Bij Perspectief in Bakkum komt Henk van Dam zondag 13 februari van 09.30 tot 16.30 uur een workshop intuïtief model-schilderen geven. Henk woont een groot gedeelte van het jaar in de Franse Herault, waar hij inspiratie opdoet voor zijn werken. De rest van het jaar woont en werkt hij op De Woude. Zijn werkwijze is intuïtief en abstraherend: de verf wordt in lagen opgezet, geschuurd en gespoeld, waardoor er telkens resten ontstaan van waaruit verder gewerkt kan worden. Op 13 februari komt hij naar Perspectief in Bakkum om belangstellenden met zijn manier van werken kennis te laten maken.

Tijdens het eerste dagdeel gaan de deelnemers hun motoriek stimuleren door links en rechts en tweehandig naar (ongekleed) model te tekenen in snelle poses. Na de lunch werkt men met acryl naar model. Aan het einde van de workshop bespreken de deelnemers samen alle werken. Alle materialen en een lunchpakketje dienen de cursisten zelf mee te nemen. De kosten voor deelname bedragen 35 euro voor leden en 50 euro voor niet-leden. De additionele modelkosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en liggen tussen de 10 en 20 euro. Het bestuur van Perspectief heeft er alles aan gedaan om de ateliers volgens de richtlijnen van het RIVM in te richten.

Kijk op www.perspectiefcastricum.nl voor aanmelding of stuur een e-mail naar activiteitenperspectief@gmail.com voor meer informatie.