Internationale kattententoonstelling

Kattenvereniging Mundikat organiseert zondag 8 februari in sporthal Uitgeest op de Zienenlaan 1 een internationale kattententoonstelling.

Het thema van de show is ‘Winterwonderland’, wat zal betekenen dat de hal gezellig wordt ingericht in dit thema. Maar dat ook de exposanten hun best gaan doen om hun kooien zo leuk mogelijk aan te kleden.  En dat natuurlijk allemaal om de eervolle vermelding van de mooiste kooi. Dat alleen al is een prachtig gezicht natuurlijk maar wat dacht u van de vele kattensoorten die deze dag zijn te bewonderen. Katten met veel haren tot katten met helemaal geen haar en katten die prachtig slank zijn tot lekker bolle maatjes en katten die bij wijze van spreken in je handtas passen tot katten waar je de nodige spierballen voor nodig hebt. Oftewel katten te kust en te keur zijn deze dag te bewonderen van zowel uit Nederland tot ver over onze grenzen.

Voor de kleintjes is er een speciale Knuffelkeurmeester over gevlogen uit het Winter Wonderland. En elke bezoeker onder de 12 jaar die een Winterknuffel meeneemt kan bij hem op bezoek voor een echte keuring en krijgt een leuk aandenken. Ook kunnen kinderen zich laten schminken deze dag in een kat, een hond of een konijn enz. En er is een speciale ‘Aaien mag Hoek’ waar kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met diverse rassen.
En voor de groten onder u valt er deze dag ook genoeg te shoppen. Op de show zijn namelijk een groot aantal stands te bezoeken met alles op het gebied van dierbenodigdheden. En ook de Brits Korthaar rasclub van Mundikat (de BKC) zal deze dag aanwezig zijn met een informatiestand.
De kattententoonstelling is geopend voor bezoek vanaf 10.00 uur en zal duren tot 18.00 uur. Entree prijs,  kinderen t/m 12 jaar 1 euro, vanaf 12 jaar 4 euro.