Inschrijvingen voor Egmond-Pier-Egmond, Halve Marathon en Wandel Marathon geopend

Regio – In januari komen duizenden liefhebbers van strandfietsen, hardlopen en wandelen naar Egmond aan Zee. Het nieuwe sportjaar begint op zaterdag 13 januari met de strandrace GP Groot Egmond-Pier Egmond. Een dag later, op zondag 14 januari, staat de hardloopklassieker NN Egmond Halve Marathon op de agenda. In het laatste weekend van januari begint het nieuwe wandelseizoen met de Egmond Wandel Marathon. Iedereen die 2024 sportief wil starten, kan zich nu alvast inschrijven voor deelname.

De 23e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond belooft weer een waar spektakel te worden voor de naar verwachting drieduizend deelnemers en vele toeschouwers. Egmond aan Zee wordt op zaterdag 13 januari voor één dag omgetoverd tot heus wielerdorp. Het parcours over 38 kilometer is uitdagend en gaat over het strand en door de duinen. Het is door de wisselende weersomstandigheden nooit hetzelfde. Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. De GP Groot Egmond-Pier-Egmond staat dan ook niet voor niets bekend als dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Het evenement is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar het kustdorp.

Strandrace voor de jeugd

Ook in 2024 staat de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace op het programma van GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Het parcours is 11 kilometer lang en gaat voor een deel over het officiële parcours. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van 11 t/m 15 jaar kunnen maximaal 150 kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU-licentie of trainen bij een vereniging.

NN Egmond Halve Marathon

Als de bandensporen op zondag 14 januari van het strand verdwenen zijn, is het de beurt aan ruim 18.000 hardlopers. Deelnemers aan de 49e editie van de NN Egmond Halve Marathon starten vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Het parcours van 21,1 en 10,5 kilometer brengt de lopers over het strand en door de uitdagende duinen van het Noord-Hollands Duinreservaat. Lopen in Egmond is altijd weer anders en wordt bepaald door de wisselende elementen. Trotseer het smalle strand, storm, lage temperaturen of loop misschien wel in een heerlijke winterzon. Een ervaring die je als hardloper absoluut niet mag missen!

In het laatste weekend van januari komen de wandelliefhebbers aan hun trekken. (Foto: Le Champion)

Egmond Mini Marathon

Speciaal voor de kleine hardlopers tussen de 4 en 13 jaar wordt de Egmond Mini Marathon georganiseerd. Deze spectaculaire mini marathon bestaat uit een uitdagend parcours met keuze uit 1 of 2 kilometer met een versie in Egmond aan Zee en op Camping Bakkum. Bij beide routes wordt een deel over het officiële parcours van de NN Egmond Halve Marathon gerend.

Egmond Wandel Marathon

In het laatste weekend van januari, op zaterdag 27 en zondag 28 januari, is het de beurt aan de wandelliefhebbers. De routes en de opzet van de 19e editie van de Egmond Wandel Marathon zijn deels vernieuwd. Naast de vertrouwde afstanden van 10,5 en 21,1 kilometer is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een afstand van 15 kilometer. Op zaterdag wordt de Zuidroute richting Egmond-Binnen en Castricum aan Zee gewandeld en op zondag staat de Noordroute via Bergen aan Zee en Schoorl op de agenda.

Inschrijving geopend

De inschrijving voor de drie winterklassiekers van Le Champion is vanaf nu geopend via www.gpgrootegmondpieregmond.nl, www.nnegmondhalvemarathon.nl en www.egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven voor GP Groot Egmond-Pier-Egmond of de NN Egmond Halve Marathon is mogelijk tot en met 1 januari of tot de deelnemerslimiet is bereikt. De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend tot en met 15 januari of tot de limiet is bereikt.