Inschrijving voor Kern met Pit 2023 geopend

Castricum – Heb jij een goed idee voor je buurt? Kom in actie en schrijf je in voor Kern met Pit! Van beweegroute en buurtmoestuin tot repaircafé en speeltuin; al 45 jaar ondersteunt Kern met Pit mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners duizend euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van drieduizend euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2023 is inmiddels geopend.

Sinds de start van Kern met Pit, 45 jaar geleden, zijn al ruim vijfduizend lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van de KNHM-foundation. Ze krijgen gratis ‘gereedschap’ om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur bijvoorbeeld, interessante workshops, de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: door mee te doen met Kern met Pit is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of een bouwtekening kan maken. Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Meedoen

Heb jij ook een goed idee? Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2023. Het aanmelden van projecten via www.kernmetpit.nl kan tot en met 31 oktober. De verwachting is dat meer dan tweehonderd initiatieven zich gaan inschrijven. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt. (Foto: aangeleverd)