Inkoopactie isolatie: al 250 offertes aangevraagd

Castricum – Sinds begin oktober loopt in Castricum een collectieve inkoopactie voor woningisolatie. Deze actie organiseert de gemeente in samenwerking met Duurzaam Bouwloket. Hier zijn al zeker 250 offertes op aangevraagd. Eind oktober vonden de digitale inwonersavonden plaats. Deze zijn bekeken door meer dan tweehonderd geïnteresseerden. Het webinar is op www.duurzaambouwloket.nl/castricum alsnog te bekijken.

De gemeente wil inwoners graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van de eigen woning. Dat is goed voor de portemonnee, voor het wooncomfort en voor de toekomst. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om een scherp geprijsde vrijblijvende offerte aan te vragen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing. Men kan tot 15 januari 2021 gebruik maken van dit aanbod.

Meer informatie

Tijdens de webinars werden de verschillende isolatiemaatregelen, de inkoopactie en de beschikbare subsidies uitgelegd. Op aanvraag is meer advies beschikbaar. De gemeente biedt gratis telefonische adviesgesprekken aan bij Duurzaam Bouwloket. Ook het aanmelden hiervoor kan men op www.duurzaambouwloket.nl/castricum regelen. Duurzaam Bouwloket is bereikbaar per e-mail (info@duurzaambouwloket.nl) en telefonisch (072 7433956).

Subsidie aanwezig

Via de gemeentelijke subsidie op energiebesparende maatregelen (RRE) kunnen inwoners maximaal 70 euro terug krijgen op de aanschaf van bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, HR++ glas of zelfs een koelkast met energielabel A+++. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl/rre-castricum voor meer informatie. Men kan de RRE ook inzetten voor diensten van energiecoöperatie CALorie: de warmtescan of hulp bij het installeren van kleine maatregelen. Zie www.calorieenergie.nl/rre voor een overzicht van hun diensten. De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is via www.rvo.nl aan te vragen. Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Doe op www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck de subsidiecheck!