Inhoud vuilnisauto vat vlam

Castricum – Dinsdagochtend 8 oktober werd de brandweer om 10.34 uur met spoed opgeroepen voor een voertuigbrand op Camping Geversduin aan de Beverwijkerstraatweg.

De brandweer was snel uitgerukt en kreeg te horen van de alarmcentrale dat het niet meer om een voertuigbrand zou gaan, maar dat er iets brandends uit de auto was gegooid. Bij aankomst van de brandweer werden ze goed opgevangen door de bedrijfshulpverleners (BHV-ers). Aangekomen op de locatie zagen ze dat het om de inhoud van een vuilnisauto ging die door de chauffeur al gelost was op de weg om zo te voorkomen dat zijn wagen in vlammen op zou gaan.

De chauffeur van de vuilnisauto ontdekte de brand nadat hij een ondergrondse container had geleegd in zijn wagen. De brandweer heeft de eerste vlammen geblust met de bumpermonitor voorop de tankautospuit om de hoop vervolgens na te blussen met één straal hogedruk. Het bedrijf van de vuilniswagen zou zorgen dat het afval zo snel mogelijk weer opgeruimd zou worden. Door goed handelen van de chauffeur en de BHV-ers is erger voorkomen. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend. (Foto: aangeleverd door een omstander)