Informatieavonden over verslaving

Regio – In verband met de Covid-19-pandemie verzorgt Brijder Preventie nu online informatieavonden over verslaving. Deze avonden zijn bestemd voor partners, kinderen, familieleden en vrienden van mensen met een verslavingsprobleem. Brijder benadrukt dat deze avonden niet zijn bedoeld voor ouders met een verslaafd kind onder de 25 jaar.

De informatieavonden vzijn op dinsdag 2 en donderdag 11 juni 2020. Deelnemers dienen zich voor beide avonden in te schrijven. Een deskundige zal ingaan op de gevolgen van overmatig gebruik van alcohol en/of drugs voor het lichaam, het denken en het gedrag. Ook legt de deskundige uit wat verslaving is, wat de gevolgen van een verslaving zijn voor de omgeving van de verslaafde persoon en hoe je het beste kunt omgaan met iemand die verslaafd is. Verder zal aandacht worden besteed aan de vraag hoe te voorkomen is dat de omgeving in het gedrang komt door een verslaving en hoe je iemand met een verslaving het beste kunt helpen.

Aanvullende informatie

Deelname geschiedt door middel van een specifieke online omgeving (beeldbellen). Daardoor is de deelnemer in direct contact met zowel medewerkers van Brijder als andere deelnemers. De avonden zijn interactief en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Een medewerker van Brijder belt de deelnemers voor aanvang op met uitleg over het gebruikte systeem. Dit duurt ongeveer vijf minuten. De deelnemers dienen te beschikken over een laptop of tablet, een stabiele internetverbinding en een ruimte met voldoende privacy. De online bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.00 uur. Informatie en inschrijving via preventie@brijder.nl of telefonisch: 088 3583800. (Foto: Steve Buissinne via Pixabay)