Informatieavond: hoe werkt een Herenboerderij?

Castricum – Heb je al eens gehoord of gelezen over een Herenboerderij en denk je erover om je aan te sluiten? Goed nieuws, want een groep enthousiaste kartrekkers zet zich volop in om zo’n Herenboerderij te realiseren in de omgeving van Castricum. Op dinsdag 27 september houden ze weer een informatieavond om iedereen te informeren over de realisatie van deze coöperatieve boerderij.

Wolter van der Vlist, voorzitter van Herenboeren Kennemerland: ,,In maart organiseerden we onze tweede informatieavond. De opzet was heel interactief en sloeg enorm goed aan. Er werd algemene informatie gedeeld, er waren momenten in een break-out en we gingen ook echt in gesprek.’’ Inmiddels hebben zich weer meer dan honderd nieuwe geïnteresseerden gemeld, dus hoog tijd voor een nieuwe informatieavond. De bedoeling is de nieuwe geïnteresseerden kort het concept uit te leggen en bij te praten over de ideeën. Ook gaat men samen kijken naar de regiokaart van de omgeving Castricum, Limmen, Heiloo, Uitgeest en Heemskerk om te zien waar de mogelijkheden liggen.

De kartrekkers van Herenboeren Kennemerland hebben, sinds ze in oktober vorig jaar van start gingen, niet stilgezeten. Er is een coöperatie opgericht, ze hebben vele lokale agrariërs ontmoet, er is een website opgetuigd en er wordt flink gewerkt aan een netwerk op de social media-kanalen. In april opende de inschrijving en al meer dan honderd huishoudens hebben zich aangemeld bij dit lokale initiatief. Aan animo geen gebrek. Het belangrijkste doel voor nu is het vinden van grond. De informatieavond vindt online plaats. Mail naar kennemerland@herenboeren.nl en krijg de Teams-link opgestuurd. Zet in je agenda: 27 september om 20.00 uur. Kijk op kennemerland.herenboeren.nl voor meer informatie en volg de accounts op Instagram: (herenboeren_kennemerland) en Facebook (Herenboeren.Kennemerland) (Afbeelding: aangeleverd)