Informatieavond energiebesparingsaanpak woningen jaren 50-80

Castricum –  Speciaal voor bewoners van een woning uit de periode 1950 – 1990 heeft de gemeente Castricum een aanpak voorbereid voor energiebesparing. Deze woningen zijn vanuit de bouw beperkt geïsoleerd, dus er valt nog veel winst te behalen. ,,We vinden het belangrijk al onze inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning”, geeft wethouder Falgun Binnendijk aan. In samenwerking met Duurzaam Bouwloket en CALorie Energie organiseert de gemeente een online informatieavond.

Op woensdag 26 mei worden van 19.30 tot 20.30 uur eerst de bewoners van panden uit de jaren 50 en 60 geïnformeerd. Zij kunnen zich via www.duurzaambouwloket.nl/5060castricum aanmelden voor deelname. Van 20.30 tot 21.30 uur zijn de bewoners van panden uit de jaren 70 en 80 aan de beurt. Zij kunnen zich via www.duurzaambouwloket.nl/7080castricum aanmelden. Het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket en energiecoöperatie CALorie leggen uit hoe de woning stapsgewijs energiezuinig en comfortabel gemaakt kan worden met behulp van onder andere subsidies, een gratis woningscan, een gratis telefonisch adviesgesprek of een adviesgesprek aan huis. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen, ook over de eigen (specifieke) situatie.

Meer informatie via Duurzaam Bouwloket

Voor vragen over het isoleren van de woning, de verduurzamingsaanpak, subsidies of andere duurzame (ver)bouw-kwesties kan contact worden opgenomen met Duurzaam Bouwloket via info@duurzaambouwloket.nl of 072 7433956. Er zijn op dit moment landelijke subsidieregelingen beschikbaar, waardoor het financieel nog aantrekkelijker is om een woning stapsgewijs te verduurzamen. Deze regelingen staan op www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck en worden tijdens de informatieavond toegelicht.

Inkoopactie zonnepanelen verlengd tot 1 juli

Op dit moment loopt er een succesvolle inkoopactie voor zonnepanelen, georganiseerd door lokale installateurs. De inschrijfperiode is met een maand verlengd naar 1 juli. Via www.duurzaambouwloket.nl/actiecastricum kunnen belangstellenden zich hiervoor inschrijven.