Indrukwekkend kampioenschap Voluit dames 2

Voluit Dames 2 is op indrukwekkende wijze kampioen geworden van de derde klasse. Het volleybalteam won al alle wedstrijden in de competitie en dat gebeurde bij vlagen met groot vertoon van macht.

Dat Dames 2 kampioen zou worden, was eigenlijk al een tijdje bekend. Voor de korte winterstop werd al een grote voorsprong op de concurrentie opgebouwd. De vraag was eerder wanneer? Vrijdag was het dan zover; in het verre Wervershoof werd VVW dames 3 achter de zegekar gebonden en konden de dames de bloemen in ontvangst nemen.

Het kampioenschap is bijzonder knap te noemen. “Zeker omdat wij, sinds dit seizoen, een nieuw samengesteld team zijn”, legt aanvoerster Brenda Schouw uit, “Dames 2 en 3 degradeerden vorig jaar uit de tweede klasse. Door verhuizing, blessures, studies en werk stopten in beide teams speelsters en werden beide teams samengevoegd tot een nieuw Dames 2.”
Boven verwachting

De mix van routiniers en jonge talenten bleek een gouden mix te zijn. “Dan denk je dat je qua spel moet wennen aan elkaar, maar ik moet zeggen dat dit boven verwachting goed verliep”, blikt Schouw trots terug. Volgens de aanvoerster is het succes mede te danken aan trainers en coaches Theo van Lammeren en Adrie de Nijs, die het team vanaf de eerste trainingsdag naar grote hoogten stuwden.

Vanaf die dag wilde het team maar één ding: terug naar de tweede klasse. Die wil uitte zich in een wonderbaarlijke reeks overwinningen, waarbij tegenstanders af en toe compleet werden weggespeeld. Voor de opponenten telde dan ook maar één ding als Voluit Dames 2 op het programma stond: de schade beperkt houden en proberen een set af te snoepen.
Trotse kampioen

“We hebben tot nog toe geen wedstrijd verloren! En nu, anderhalve maand voor het einde van het seizoen zijn we al kampioen! Ik ben heel trots op ons team en onze prestaties. Volgend jaar weer lekker terug in de tweede klasse, waar we thuishoren!”
Volleybalvereniging Voluit laat op de website weten zeer trots te zijn op Dames 2. Op de eerstvolgende thuisspeelavond, op 9 april om 20.00 uur, wordt het team in Sporthal De Zien op passende wijze gehuldigd.