Inbrekers actief in gehele gemeente

Castricum – Maandag 2 maart was er sprake van een poging tot inbraak in een woning aan de Hogeweg in Limmen via de zogenaamde Bulgaarse methode; hierbij word de slotplaat verwijderd en het slot eruit getrokken of geboord. Dinsdag 3 maart werd ingebroken in een personenauto aan de Ruiterweg in Castricum tussen 17.30 en 7.45 uur. Diezelfde dag is ingebroken in een woning aan de Beatrixlaan in Akersloot. Hierbij is de gehele woning doorzocht tussen 18.00 en 20.30 uur.

Een dag later is een personenauto opengebroken op de Outerlant in Akersloot tussen 0.30 en 8.00 uur. Het achterraam werd ingeslagen. In Castricum werden die dag twee personenauto aan de Fien de la Marstraat opengebroken en hierbij is het stuur met airbag en een navigatiesysteem weggenomen. Opvallend was dat het hier in beide gevallen om een Audi A3 uit 2013 ging. Vanuit zorgcentrum De Boogaert is geld weggenomen. Er was een poging tot inbraak in de Pernéstraat op woensdag rond 21.25 uur. De bewoner zag mannen buiten zijn woning staan die aan het raam aan het rommelen waren. Het zou gaan om twee mannen met lichte broeken, donkere bovenkleding en donkere mutsen op. De bewoner riep dat hij een foto ging maken van de verdachten, waarop de mannen hard wegliepen in de richting van de Brakenburgstraat.

Vrijdag 6 maart werd ingebroken bij een woning aan de P.C Hooftstraat. De dader was via het badkamerraampje op de eerste verdieping naar binnengegaan. Bij de andere woning in die straat was men niet binnengekomen. Er was wel sprake van braakschade aan de achterdeur. Dit zou gebeurd zijn tussen 10.00 en 11.00 uur. Wie meer informatie heeft kan contact opnemen met de politie via tel.: 0900-8844.