Inbraken, hacker, ruzie en vuurwerkoverlast

 Vorige week maandag omstreeks 19.30 uur kwam er bij de politie een melding dat er mogelijk ingebroken zou worden op het Achtkant in Limmen. De buurvrouw hoorde geluiden die zij niet kon plaatsen en is op onderzoek uitgegaan. Vanuit haar slaapkamer zag zij een man hangen aan het slaapkamerraam van de buurman. Deze heeft zij aangeroepen en hierop is de man gevlucht, waarschijnlijk de Hoogeweg op. Hij is niet in de woning geweest. Er is wel schade ontstaan aan het slaapkamerraam. Het raambeslag is vernield. Op de begane grond werd ook een raam vernield. Signalement dader: lange jongeman, kort jack en waarschijnlijk een spijkerbroek.
In Castricum verscheen die dag op het bureau een persoon aan de balie die op zijn computer een site had bezochtvan National Security Agency Interpol Association. Zijn computer werd geblokkeerd. De blokkade zou kunnen worden opgelost als hij via PaySafeCard of Ukash een betaling zou doen van honderd euro. Dit heeft hij niet gedaan. De blokkade schijnt te worden opgeheven door de computer op te schonen en de fabrieksinstellingen opnieuw in te stellen.
Vrijdag werd op de Krophollerlaan in Castricum een zeventienjarige jongen  te zijn geslagen door een vijftienjarige jongen. Ze hadden een conflict over een meisje. Er was sprake van letsel en een kapotte bril. De vijftienjarige is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar en daar voor verhoor ingesloten. Na het verhoor is hij vrijgelaten, maar hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Zaterdag is er een inbraak gepleegd bij een woning aan de Walingstuin in Castricum tussen 16.30 en 20.30 uur. Er werd een ruit aan de achterzijde ingeslagen en de gehele woning is doorzocht. Diverse goederen zijn ontvreemd.
Er kwamen bij de politie ook diverse meldingen van vuurwerkoverlast binnen, vooral uit Bakkum. Dat heeft nog niet geleid tot aanhoudingen.