Inbraken en vernielingen

De politieberichten van maandag 17 tot en met zondag 23 februari.

Castricum

Inbraken bedrijfsauto’s
Tussen zondag 16 februari 22.30 uur en maandag 17 februari 5.45 uur is er ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond op de Nansenlaan. Er is een grote hoeveelheid gereedschap gestolen van het merk Makita en Viega. De eigenaar had de schuifdeur met een speciale veer vergrendeld en dacht dat de laadruimte bij een eventuele inbraak niet van vergrendeling zou gaan. De dader(s) hebben echter een ruit van de cabine ingegooid. Hierdoor konden zij in de cabine de ontgrendeling vinden, waardoor alle sloten opengingen.

Er werd eveneens ingebroken bij een bedrijfsauto die geparkeerd stond in de Mr.Dekkerstraat. Ook hier werd het ruitje van de cabine ingeslagen en werd er gereedschap van het merk Makita weggenomen.

Mochten er mensen zijn die iets verdachts gehoord of gezien hebben dan graag contact opnemen met 0900-8844.

Gezien het hoge aantal meldingen in de regio van inbraken in bedrijfsauto’s verzoekt de politie aan de eigenaren van bedrijfsauto’s om hun, meestal dure, elektrische gereedschap niet in hun voertuig te laten liggen.

Snoep/drankautomaat opengebroken
Op het perron bij NS Station Castricum is een snoep/drankautomaat opengebroken. Dit is vermoedelijk in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 februari gebeurd. Een reiziger ontdekte in de vroege ochtend van dinsdag 18 februari dat er allemaal glas op de grond lag en zag vervolgens dat de snoep/drankautomaat was opengebroken.

Melding vermissing meisje
Donderdagmiddag 20 februari was er omstreeks 16.00 uur een melding van de vermissing van een tweejarig meisje. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat het meisje terecht was. De moeder had haar dochter slapend onder de bank in de woonkamer aangetroffen.

Vernielingen NS Station
In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 februari zijn er vernielingen gepleegd op het NS station te Castricum. Er waren diverse ruiten vernield.

Akersloot

Inbraak Rembrandtsingel
Tussen maandag 17 februari in de avond en woensdag 19 februari 19.00 uur is er ingebroken bij een woning aan de Rembrandtsingel. Men is binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning. De gehele woning is doorzocht. Op dit moment is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Snelheidscontrole
Donderdagochtend tussen 9.30 en 12.32 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg ter hoogte van perceel 18A. 54 van de 695 passanten krijgen een verbaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/h terwijl daar 50 km/h is toegestaan.